Zaterdag 24 september werd voor de vijfde keer de Beste Buur Bokaal in Almelo uitgereikt. De Beste Buur Bokaal is bedoeld om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken, die altijd voor anderen klaarstaan. Corrie de Groot werd verkozen tot de Beste Buur van 2022. De feestelijke uitreiking van de Beste Buur Bokaal vond plaats in de kantine van Beter Wonen, aan de Klimopstraat in Almelo.

 

 

 

Genomineerd door een dankbare buur

Corrie was genomineerd door haar buurvrouw. In haar nominatie omschreef zij Corrie als “de beste en liefste buurvouw die je je kunt wensen”. In de nominatie stond verder dat Corrie altijd voor haar buren én anderen klaarstaat, in goede en minder goede tijden. Corrie helpt buren met de was binnenhalen en opvouwen, maakt een soepje klaar als iemand ziek is en helpt op vele andere manieren. Ook leverde Corrie een belangrijke maatschappelijke bijdrage door de winkel van haar vriendin open te houden, toen haar vriendin ziek was. De winkel was namelijk ook een belangrijke ontmoetingsplek.

 

Arjen Gerritsen reikte de Beste Buur Bokaal uit

De jury van de Beste Buur Bokaal bestond ook dit jaar weer uit afgevaardigden van de huurdersorganisaties van Sint Joseph (HAR) en Beter Wonen (SHBW), en Avedan. Zij hadden beslist geen gemakkelijke taak: uit 21 genomineerden moesten zij namelijk één winnaar kiezen. Burgemeester Arjen Gerritsen reikte de bokaal uit en prees het noaberschap in Almelo. De burgemeester gaf enkele mooie voorbeelden van noaberschap en legde uit hoe Corrie bijdraagt aan noaberschap in Almelo.

 

Almelose prijzen

De winnaar kreeg naast de bokaal (een bronzen beeld uit het Almelose atelier van Frieda Waanders) ook een Almelo cadeaubon en een Bolletje pakket. Ook de rest van de genomineerden ontving een Bolletje pakket als dank voor ieders inzet in de buurt. Daarnaast heeft iedere genomineerde een kaart ontvangen met daarop de reden van nominatie.

 

Noaberschap

Alle betrokken organisaties erkennen het belang van noaberschap en een sociaal en veilig leefklimaat. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen langer thuis kunnen wonen, draagt bij aan een vertrouwde leefomgeving en vermindert eenzaamheid. Mensen die noaberschap uitdragen en zich inzetten voor een fijn leefklimaat, verdienen dan ook extra waardering. Deze waardering uiten de organisaties en alle voordragers met de Beste Buur Bokaal.