Deze week kondigde het kabinet een prijsplafond voor gas en elektriciteit af. Voor veel mensen is dat goed nieuws, omdat ze beter weten wat ze betalen voor gas en elektriciteit. Toch is er ook onzekerheid. Zo sluit het prijsplafond niet goed aan bij huurders die gebruikmaken van blokverwarming (waarbij meerdere huishoudens achter één aansluiting zitten). Daarom delen we hieronder de situatie bij woningen met blokverwarming.

 

Contracten tot en met eind 2023

Beter Wonen heeft iets meer dan tien complexen met blokverwarming. In totaal gaat het om zo'n 400 woningen. Voor al deze complexen heeft Beter Wonen nog een energiecontract tot en met eind 2023. Het gaat hierbij dus om vaste contracten. Dit is goed nieuws voor onze huurders, omdat we nu dus nog niet een variabel (en dus duurder) contract hoeven af te sluiten.

 

Maatregelen door het kabinet

Het prijsplafond voor gas en elektriciteit sluit nog niet goed aan bij woningen die gebruikmaken van blokverwarming. Het kabinet onderzoekt nu of er mogelijkheden zijn om ook deze huishoudens op dezelfde manier te ondersteunen als andere huishoudens. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over het prijsplafond voor gas en elektriciteit. Wij houden de regelgeving vanuit de Rijksoverheid goed in de gaten.