Vanaf donderdag 15 december start de FIXbrigade in Almelo. De FIXbrigade helpt inwoners van Almelo met het besparen van energie. De Energiefixers die deel uitmaken van de FIXbrigade geven niet alleen tips om energie te besparen, maar brengen ook isolerende maatregelen aan. U kunt zich ook aanmelden om gebruik te maken van de FIXbrigade.

 

 

Voor wie is de FIXbrigade bedoeld?

De FIXbrigade is bedoeld voor mensen die een hoge energierekening hebben en/of een laag inkomen. De FIXbrigade richt zich vooral op bewoners van een (sociale) huurwoning. Voor hen is de inzet van de FIXbrigade gratis.

 

Door wie is de FIXbrigade opgezet?

De FIXbrigade is opgezet door Avedan, FIXbrigade NL, Gemeente Almelo en Ontplooj. Ook Sint Joseph en Beter Wonen zijn betrokken bij deze actie.

 

Wat doen de Energiefixers?

De Energiefixers geven tips om energie te besparen en brengen isolerende maatregelen aan. Voordat ze de maatregelen aanbrengen, bekijken de Energiefixers goed wat zij kunnen doen in een woning. Dit kan per woning verschillen. Enkele voorbeelden van isolerende maatregelen zijn:

  • Het aanbrengen van tochtstrips;
  • Het aanbrengen van radiatorfolie;
  • Het plaatsen van led-lampen;
  • Het ontluchten van de radiatoren.

 

Hoe kan ik me aanmelden?

Wilt u een Energiefixer op bezoek krijgen? Meld u dan aan. Dat kan via fixbrigadealmelo-at-avedan.nl. Op deze website vindt u bovendien meer informatie over de FIXbrigade.