Laatst maakte de overheid bekend dat er een vergoeding komt voor mensen die gebruikmaken van blokverwarming. Deze vergoeding is anders dan het prijsplafond voor gas en energie, die geldt voor mensen die geen blokverwarming hebben. In dit bericht leggen we uit of u recht heeft op de vergoeding van de overheid.

 

 

Maar eerst… Wat is blokverwarming?

Blokverwarming betekent dat er meerdere huishoudens achter één aansluiting zitten. Vaak houdt dit in dat er één CV-ketel is die meerdere huishoudens verwarmt. Dit gebeurt bijvoorbeeld in flats. Beter Wonen heeft zo’n 400 woningen met blokverwarming.

 

Huurders van Beter Wonen komen niet in aanmerking voor een vergoeding

De overheid geeft een vergoeding aan mensen die gebruikmaken van blokverwarming. Dit geldt alleen voor huurders die te maken hebben met een energiecontract dat boven het prijsplafond ligt. Voor alle huurders van Beter Wonen, die gebruikmaken van blokverwarming, geldt de vergoeding niet. Dit komt omdat de prijzen in ons huidige energiecontract onder het prijsplafond liggen. Ons contract voor mensen met blokverwarming loopt nog tot en met 31 december. Onze huurders met blokverwarming krijgen dus geen vergoeding van de overheid.

 

Geldt de vergoeding alleen voor 2023?

Op dit moment wel. Dit is ook de reden waarom onze huurders geen recht hebben op de vergoeding. Ons contract loopt namelijk ook tot eind 2023. En omdat de prijzen in het contract onder het prijsplafond liggen, hebben onze huurders geen recht op de vergoeding. Het goede nieuws is dat onze huurders dus al goede, betaalbare prijzen voor blokverwarming betalen.

 

Heeft u vragen? Stel ze gerust

U kunt ons bereiken via info-at-beterwonen.nl of (0546) 54 64 64.