Inwoners van Almelo kunnen voor €70,- aan energiebesparende producten gratis bestellen. Dit is mogelijk door de subsidie ‘Regeling Reductie Energieverbruik Woningen’ (RREW), die de gemeente Almelo heeft ontvangen. Ook huurders van Beter Wonen kunnen deze actie gebruiken. Dit helpt niet alleen om de energiekosten te verlagen, maar draagt ook bij aan een beter klimaat.

 

Bestellen van de producten kan op twee manieren

Ten eerste kunt u via deze online webshop zelf energiebesparende producten bestellen. U kunt voor maximaal €70,- aan energiebesparende producten bestellen. Deze producten ontvangt u vervolgens thuis. In dit overzicht ziet u precies welke producten u kunt bestellen.

 

U kunt ook bij een (bouw)winkel zelf energiebesparende producten kopen en het geld terugvragen. Ook hier geldt een maximum van €70,-. Wilt u gelijk een aanvraag doen? Ga dan naar deze website. Hier staat precies wat u moet doen en waar u rekening mee moet houden.

 

Meer informatie over de subsidie

De €70,- aan energiebesparende producten is onderdeel van de RREW-subsidie. Alle Nederlandse gemeenten konden zich bij de Rijksoverheid inschrijven voor de subsidie. Met deze subsidie helpt de gemeente inwoners van Almelo om energie te besparen. Dit begint bij kleine maatregelen. Want veel kleine maatregelen zorgen samen voor een groot effect.

 

Een aantal belangrijke spelregels

Voor deze subsidie geldt de regel op = op. Het is niet mogelijk om dezelfde bon twee keer in te sturen. Heeft u eerder meegedaan aan de actie ‘Poen voor Groen’? Dan kunt u ook meedoen aan deze actie. De actie is geldig tot 31 juli 2022.