Zaterdag 25 september werd voor de vierde keer de Beste Buur Bokaal in Almelo uitgereikt. Dit jaar werd Harrie Reekers verkozen tot de Beste Buur van 2021. In wijkcentrum De Schelf vond de bekendmaking plaats. Alle genomineerden werden in het zonnetje gezet tijdens deze feestelijke uitreiking.

 

 

Motivatie

De heer Reekers is nog steeds (ondanks zijn gevorderde leeftijd) de steun en toeverlaat van vele buren. Maar liefst zes andere buren nomineerden Harrie voor de Beste Buur Bokaal. En dat was niet de eerste keer dat Harrie genomineerd werd. Het was zelfs de derde keer. Dit jaar mag hij de prijs in ontvangst nemen. Zijn buren vertellen: “De hogere leeftijd weerhoudt Harrie er niet van om anderen te helpen. Of het nu gaat om het doen van boodschappen, het aan de straat zetten van afvalbakken, het reinigen van dakgoten of het ophangen van een douchebeugel; Harrie staat voor de buren klaar. Ook luistert hij naar de verhalen van anderen en geeft adviezen. Harrie biedt samen met zijn vrouw Sannie steun wanneer mensen een zolder vol herinneringen opruimen. Ze bieden steun en denken in oplossingen.”

 

Jury

Voor de juryleden was de inzet van de heer Reekers bijzonder en verdient het waardering en aandacht. Naast bloemen, chocolade en een glazen kunstwerk ontving de heer Reekers een dinerbon ter waarde van € 100,00. Wijkwethouder Jan Martin van Rees was persoonlijk aanwezig om waardering uit te spreken voor de betrokkenheid en inzet van alle aanwezigen. Dit deed hij namens de organisatoren van de Beste Buur Bokaal: Sint Joseph, Beter Wonen, de huurdersorganisaties en Avedan.

 

Waardering

Niet alleen voor de winnaar was aandacht en waardering. Alle aanwezige genomineerden werden tijdens een feestelijke uitreiking in Wijkcentrum De Schelf in het zonnetje gezet. De reden voor hun nominatie werd toegelicht en ze kregen bloemen en chocolade. Ook ontvingen zij de kaart met daarop de toelichting voor hun nominatie.

 

Noaberschap

Alle betrokken organisaties erkennen het belang van noaberschap en een sociaal en veilig leefklimaat. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen langer thuis kunnen wonen, draagt bij aan een vertrouwde leefomgeving en vermindert eenzaamheid. Mensen die noaberschap uitdragen en zich inzetten voor een fijn leefklimaat, verdienen dan ook extra waardering. Deze waardering uiten de organisaties en alle voordragers met de Beste Buur Bokaal.

 

Alle Twentse gemeenten doen mee

De Beste Buur Bokaal werd dit jaar in alle Twentse gemeenten georganiseerd. In totaal leverde dat dit jaar 177 genomineerden op en meer dan tweehonderd mensen die een buur voordroegen voor een prijs.

Jan Martin van Rees (wijkwethouder Gemeente Almelo), Claudia Beumer (Sint Joseph), Harrie Reekers (winnaar), Marjan Nekkers (Beter Wonen) en Ilse Saris (Avedan).

 

 

Alle genomineerden die aanwezig waren werden in het zonnetje gezet.