In het plangebied Havenkom/Marktplein/Wierdensestraat, fase 2 van Het Woonkwadrant, realiseert Beter Wonen 42 eigentijdse appartementen. Het ontwerp van de appartementen sluit aan bij de historische context van de stad Almelo. De appartementen krijgen een verschillend karakter mee: ‘Havenpanden’ aan de haven, ‘Stadse panden’ aan de Waagstraat en Wierdensestraat en ‘Kloosterhofwoningen’ rond de Stadstuin. Dit plan voegt zich samen met fase 1 van Het Woonkwadrant aan het Kloosterhofpad.

Sinds gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel op 9 juni 2017 het startsein voor de 2de fase gaf, vordert de bouw gestaag. 

 

Verhuur fase 2 gereed!

Vier terugkeerders (voormalig Kloosterhofbewoners) hebben voorrang bij de keuze van een woning.
Verhuur van de overige 38 appartementen startte begin 2018 via Woonburoalmelo.nl. Er meldden zich ongeveer 198 kandidaathuurders. Op dit moment zijn alle appartementen toegewezen en geaccepteerd op volgorde van binnenkomst. Een prachtig resultaat voor een prima woonproduct.

 

Keuze mogelijkheden

De nieuwe huurders krijgen tot ongeveer 13 weken voor de oplevering de mogelijkheid een keuze te maken voor kleur keuken en dergelijke. Een eenmaal gemaakte keuze is definitief en bepalend voor de uitvoering.

 

Oplevering

Verwachte oplevering van de woningen is derde kwartaal 2018. Daarnaast maken we vorderingen over het ontwerp van de Stadstuin.

Alle 77 appartementen van Het Woonkwadrant hebben straks een uniek zicht; op de nieuwe haven, de Waagstraat/Wierdensestraat of de groene stadstuin met de monumentale boom. De 77 appartementen en 4 woonstudio's krijgen een gezamenlijke hoofdingang aan het Kloosterhofpad.

 

Nieuwe toekomst

Met de bouw van winkels en woningen gaat Almelo een nieuwe toekomst tegemoet. In deze fase realiseert aannemer Goossen te Pas Bouw/Dura Vermeer ook winkels in Het Woonkwadrant aan de toekomstige haven en markt. Sluitstuk is de aanleg van de nieuwe havenkom en het herinrichten van de waterboulevard in 2018

Voor de verhuur van winkelruimte in Haven Zuid tekent Urban Interest. Aan de zijde van het plein vinden bezoekers aan de binnenstad straks onder meer de C&A en Schoenmakerij Flink.

Volg de ontwikkelingen ook via Onscentrumvoorelkaar

Maart 2018

Haven-Zuid, ook wel Het Woonkwadrant fase 2, is vol in ontwikkeling. Deze prachtige foto's geven een mooie impressie van wat komen gaat en van wat er reeds is. Naast 42 sociale huurwoningen wordt een winkelplint en een parkeerdek voor winkelend publiek gerealiseerd. Samen maken wij, Beter Wonen Urban Interest Goossen Te Pas Bouw BV Gemeente Almelo, het centrum van Almelo aantrekkelijker, leefbaarder en vitaler!

Verhuur en inschrijven

Beter Wonen verhuurt de appartementen. Vanaf eind 2017/begin 2018 kunnen kandidaathuurders effectief reageren op de via www.woonburoalmelo.nl gepubliceerde appartementen. Heeft u interesse in één van de 42 nieuwe appartementen?  Schrijf u dan in via bovengenoemde site. Alleen zo kunt u actief reageren op het aanbod. Vul meteen uw zoekprofiel in, dan ontvangt u automatisch een 'tipbericht' wanneer een woning in de aanbieding komt die aansluit bij uw zoekprofiel.

De appartementen

De ruime appartementen, met energielabel A hebben een oppervlak van circa 85 – 100 m², met twee slaapkamers bevinden zich boven winkels en een, met groen aangekleed, parkeerdek. Elk appartement beschikt over balkon aan de buitengevel en privé berging. 

 

Parkeren in de binnenstad

De meeste appartementen worden verhuurd inclusief een parkeerplaats in het centrum. Uniek voor wonen in de binnenstad!

 

Inkomen & huurprijs

De kale huurprijs van de appartementen ligt onder de eerste aftoppingsgrens van 
€ 592,00, exclusief servicekosten € 35,00 (prijspeil januari 2017). 
Deze appartementen zijn geschikt voor:
-   éénpersoonshuishoudens (inkomen gelijk aan of lager dan € 22.200), 
-   tweepersoonshuishoudens (inkomen gelijk aan of lager dan € 30.150) en
-   driepersoonshuishoudens (inkomen gelijk aan of lager dan € 30.150).  

 

Iets voor u?

Zoekt u alleen of samen een modern ruim appartement in hartje centrum met een uniek uitzicht? Aarzel niet en grijp uw kans. 

 

Schijf u in als woningzoekende

Wilt u wonen in een van de appartementen in Het Woonkwadrant? Schrijf u dan in als woningzoekende bij Woonburo Almelo, zie www.woonburoalmelo.nl. 
Via die site bieden wij deze appartementen aan vanaf begin 2018, houd de site daarom goed in de gaten of vul uw zoekprofiel in zodat u automatisch een 'tipbericht' ontvangt wanneer er een woning in de aanbieding komt die past bij uw zoekprofiel.
De toewijzing vindt plaats op basis van inschrijftijd en passendheid (inkomen en hoogte huur)

 

Oplevering

We leveren de appartementen op in de tweede helft van 2018 (3e of 4e kwartaal)

 

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons Klantencentrum, 0546-546464.