Het jaar 2022 is bijna voorbij. Dat is een goed moment om terug te blikken op onze werkzaamheden in 2022. In dit bericht kijken we naar onze projecten in 2022 en prestaties waar we trots op zijn. Onderaan dit bericht staat een document met allerlei cijfers en feiten op een rij.

 

 

 

 

 

Verduurzaming en planmatig onderhoud

In 2022 verduurzaamden wij ruim 200 woningen. Het gaat om 86 woningen in Aadorp en 118 woningen in de Jan Vermeerstraat en omgeving. De woningen die wij verduurzaamden hebben nu een goed energielabel (meestal A of A+). Door verduurzaming kunnen huurders fijn wonen en kunnen zij het energieverbruik beperken. Ook dragen we zo bij aan een beter klimaat.

 

Ook volgend jaar willen wij veel woningen verduurzamen. De komende jaren willen wij versneld woningen verduurzamen. Hierbij richten we ons eerst op woningen met een relatief laag energielabel: E, F of G.

 

Naast verduurzaming voerden we in 2022 planmatig onderhoud uit. Zo vervingen we 45 keukens en meer dan 150 badkamers en toiletten. Ook plaatsten we meer dan 1.200 zonnepanelen.

 

Nieuwbouw en grootschalige renovatie

In 2021 leverden we tien stadswoningen op in de Bavinkstraat. Dit jaar lieten we 51 nieuwe woningen bouwen aan de Witvoetenstraat en Gravenstraat. Eerder sloopten we hier 54 woningen. In de Witvoetenstraat en Gravenstraat staan nu 51 gasloze en zeer duurzame woningen.

 

Op dit moment bouwen we ook aan de Frans Halsstraat. Daar komen zestien nieuwe woningen, nadat we twaalf woningen hebben gesloopt in die omgeving. Daarnaast maken we in de vroegere Acaciaschool zestien appartementen voor ouderen met geheugenverlies (De Herbergier). Achter de vroegere school bouwen we rijwoningen met negen kamers voor volwassenen met een verstandelijke beperking (Het Thomashuis).

 

Om in de toekomst woningen te bouwen, sloopten we dit jaar 48 portiekwoningen aan de Thorbeckelaan. Door de sloop kunnen we (vervangend) bouwen aan onder andere de Parallelweg.

 

Tot slot hebben we dit jaar veel bewoners aan de Gerard Doustraat geholpen aan een andere woning, zodat we hier uiteindelijk een grootschalige renovatie kunnen uitvoeren.

 

Dienstverlening en woondiensten

Tot en met eind oktober vonden 448 nieuwe verhuringen plaats. In totaal zegden 442 huurders hun woning op.

 

Verder zijn we blij met de cijfers die we kregen voor onze dienstverlening. Huurders beoordeelden ons onder andere op onze verduurzamingsprojecten en hoe wij omgaan met reparatieverzoeken.

 

Daarnaast hebben we dit jaar zeven nieuwe, elektrische bedrijfsbussen in gebruik genomen. Verder sloten we meerjarige prestatieafspraken met de gemeente, Sint Joseph en de huurdersorganisaties (HAR en SHBW). Ook maakten we een mooie bedrijfsvideo en kregen we goede resultaten op onze visitatie.

 

Ruim 90 collega’s werken met trots bij Beter Wonen

En dat blijven we ook in 2023 doen. We wensen u alvast heel fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.