Het jaar 2021 is bijna voorbij. Dat is een goed moment om terug te blikken op onze werkzaamheden in 2021. Natuurlijk hebben de coronamaatregelen veel invloed gehad op ons werk. Toch hebben wij veel werkzaamheden uitgevoerd en mooie projecten opgestart of afgerond. In dit jaaroverzicht noemen wij een aantal belangrijke werkzaamheden in 2021 (tot en met eind oktober). Onderaan dit bericht staat een document met cijfers en feitjes op een rij.

 

 

 

Verduurzaming en planmatig onderhoud

In 2021 verduurzaamden wij ruim honderd woningen. Het gaat om de woningen aan de Deldensestraat (52 woningen), Goudenregenstraat (21) en Haagbeuk (28). De meeste woningen die wij verduurzaamden, hebben nu energielabel A(+). Door verduurzaming kunnen huurders fijner wonen en dragen wij bij aan een beter klimaat. Ook in 2022 gaan wij veel woningen verduurzamen. Volgend jaar verduurzamen wij ruim 300 woningen, onder andere in Aadorp en de Jan Vermeerstaat en omgeving. Een deel van de werkzaamheden is al begonnen.

 

Huurders beoordeelden onze verduurzamingswerkzaamheden erg positief. Voor onze werkzaamheden in de Deldensestraat kregen wij een 8,5. In de Goudenregenstraat kregen wij een 8,2 en in de Haagbeuk een 7,4.

 

In 2021 verbeterden wij veel woningen. Een deel van het planmatig onderhoud voerden wij uit in combinatie met de verduurzamingswerkzaamheden. Zo plaatsen wij in totaal 606 zonnepanelen (312 in de Deldensestraat, 126 in de Goudenregenstraat en 168 in de Haagbeuk) en ruim 4.000 rookmelders. Ook vervingen wij 180 keukens en bijna 60 badkamers en toiletten.

 

Nieuwbouw

In oktober leverden wij tien stadswoningen op in de Bavinkstraat. Dit zijn duurzame woningen met een eigen stadstuintje en buitenberging. Iedere woning heeft zonnepanelen en een grondwarmtepomp. Daarmee zijn de woningen helemaal gasloos.

 

Ook de woningen in de Witvoetenstraat / Gravenstraat en Frans Halsstraat worden gasloos opgeleverd. De woningen aan de Witvoetenstraat / Gravenstraat (51 woningen) worden op dit moment gebouwd. In februari 2022 willen wij ook starten met de bouw van de woningen aan de Frans Halsstraat (16 woningen).

 

Dienstverlening en woondiensten

Tot en met eind oktober vonden 412 nieuwe verhuringen plaats. In totaal zegden 349 huurders hun woning op. Eind oktober verhuurden wij ook onze eerste gasloze woningen. Dit zijn de tien nieuwe woningen in de Bavinkstraat.

 

Binnenkort nemen wij nieuwe, elektrische bedrijfsbussen in gebruik. Dit is een mooie stap om ons werk duurzamer uit te voeren. Verder proberen wij meer zichtbaar te zijn in de wijken. Zo hebben wij drie (nieuwe) informatiepunten in verschillende wijken geopend: aan de Jachtvalk, de Goeman Borgesiusstraat en de Hoornbladstraat.

 

Tijdens de coronaperiode is onze dienstverlening anders (geweest) dan u van ons gewend bent. Een deel van onze KCC-medewerkers werkt thuis, maar u kunt nog steeds voor een afspraak terecht op ons kantoor. In de coronaperiode hebben wij een speciaal afhaalloket gemaakt voor huurders die liever niet in ons kantoor komen. Bij dit loket kunnen huurders kleine dingen regelen of afhalen.

 

Tot slot kregen wij mooie beoordelingen voor verschillende werkzaamheden. Nieuwe huurders beoordeelden ons werk met een 7,9, terwijl vertrokken huurders ons een 7,3 gaven. Huurders met een reparatievezoek gaven ons in 2021 een 7,6. Wij beseffen ons dat er verbeteringen mogelijk zijn. Toch zijn wij blij met deze mooie beoordelingen, zeker in de coronaperiode.

 

Bekijk alle cijfers en feitjes

In het document hieronder zijn alle cijfers en feitjes te zien. Wij wensen iedereen alvast prettige feestdagen en kijken uit naar 2022!