Middenstip Heracles
Middenstip Heracles

Op 4 oktober 2018 kwamen alle medewerkers van Beter Wonen samen in het Heraclesstadion. Zoals ieder jaar werken we dan samen rond een thema. Dat was dit jaar: Fit, Food en Fun.
Fit staat voor fysieke - en mentale gezondheid
Food staat voor gezonde eetgewoontes
Fun is een voorwaarde voor prettig leren en ontwikkelen.
Beter Wonen nodigde deskundigen uit die vanuit eigen ervaring ons vertelden over bovenstaande onderwerpen.

 

 

 

Fit, fysiek
Bianca van Marle van Hardloopschool De mooie vrouw vertelde bevlogen over het belang van bewegen, in welke vorm dan ook. Dit is goed voor je spieren, je botten, uithoudingsvermogen, kracht en balans.

 

Food, verborgen suikers
Can Kroezen van @Goodfoodhappylife vertelde met boeiende beelden over verborgen suikers in onze voeding. En hoe slecht een teveel aan suikers is voor je gezondheid. Je wordt er moe van!

 

Fit, fysiek en mentaal
Robert Bouman van HAKAworkshop leerde ons, door uitdrukkingsvol voordoen, een deel van de Wa kane HAKA. Daarvoor moesten we over onze verlegenheid stappen en gewoon doen.

 

Fit, mentaal
Mirjam Spitholt van Gelukskunde maakte ons duidelijk dat ons geluk niet afhankelijk is van de ander, de omgeving, de situatie. Zelf kunnen wij heel veel doen om ons tevreden te voelen. Niet blijven hangen in negatieve gedachten, de dingen doen waarin je goed bent en waar je energie van krijgt. Vertrouwen geven, dan bestaat de kans dat je ook vertrouwen ontvangt. Zelf de dingen in handen nemen. Zij sprak vanuit zichzelf met eigen voorbeelden, direct, confronterend en steeds met een enorme dot humor. Op die wijze hield zij ons een spiegel voor.

 

Almelo Lounge
De Almelo Lounge zorgde naast ruimte ook voor de inwendige mens. Koffie/thee/fris en fruit. En als afronding zorgden zij voor een smakelijk en sfeervol buffet.

 

Heracles
Heracles stelde het veld beschikbaar voor onze aftrap en bood ons een kijkje achter de schermen van het bedrijf Heracles. Ron Sepp en Raymond Alfons waren onze gids en zij wisten op voortreffelijke wijze het wezen van Heracles over te brengen. De rondleiding was daardoor een succes.

Voor de medewerkers was het een onderhoudende en leerzame middag.