Grote belangstelling voor de op dinsdag 30 oktober 2018 gehouden inloopavond voor omwonenden en ondernemers rond de bouwlocaties aan: Bavinkstraat, Oude Veemarkt en Bornerbroeksestraat. Beter Wonen organiseerde deze inloop in samenwerking met SuVC en Inc. Architects.

 

Tijdens de inloop, waar meer dan 250 geïnteresseerden op af kwamen, deelde Beter Wonen de eerste schetsen en verkenningen van de mogelijke ontwikkelingen op deze drie locaties. SuVC en Inc. Architects waren ook aanwezig, zij begeleiden Beter Wonen bij het bestuderen van wat haalbaar is.

De aanleiding om door te bouwen aan de stad is voor Beter Wonen meerledig.

Beter Wonen leverde de afgelopen drie jaar meer dan 100 nieuwbouwappartementen op in het centrum van Almelo. De interesse voor deze appartementen was dusdanig groot dat wij merkten dat wonen in het centrum aantrekkelijk is en er meer vraag is naar woningbouw in de binnenstad.

Daarnaast startte Beter Wonen enkele jaren geleden het programma 'Nieuw Zuid' met als doel de zuidkant van het centrum een facelift te geven. De bouw van de onder andere de complexen Oxford, Manchester en De Bavink was de start van de upgrade van de zuidkant.

Wij zien dat nu het moment is om te verkennen welke ontwikkelingen er mogelijk zijn op de drie hierbovengenoemde locaties aan de zuidkant van het centrum om zowel aan een bepaalde vraag te kunnen beantwoorden als de lijn die enkele jaren geleden is ingezet een passend vervolg te geven.

 

De impressies hierboven en hieronder geven een beeld van de richting waarin gedacht wordt.