Beter Wonen werkt verder aan het verduurzamingsprogramma van ruim 600 woningen. Na afronding van de verduurzamingspilots in de Jan Steenstraat en de Seringenstraat in 2017, starten wij nu met onderhoud en het verduurzamen van 16 flatwoningen aan de Jacob van Ruysdaelstraat. Aansluitend daaraan volgen 32 flatwoningen aan de Gerard Doustraat.
 

Betaalbaar en duurzaam

In de prestatieafspraken voor 2017 en 2018 formuleerden wij onze inzet voor betaalbaar en duurzaam wonen. In de komende jaren realiseren wij bij ruim 600 woningen onderhoud met verduurzamingsmaatregelen.

Daarmee draagt Beter Wonen zorg voor een voldoende bereikbare woningvoorraad aangepast aan de normen van deze tijd voor mensen met een kleine beurs.

 

Onderhoud en verduurzaming

De komende werkzaamheden vormen een combinatie van planmatig onderhoud, asbestsanering en isolerende maatregelen. Naast het vernieuwen van de keuken en toilet wordt, waar nog aanwezig, het lavet in de badkamer vervangen door een douche. De isolerende maatregelen bestaan uit het plaatsen van centrale verwarming, kunststof kozijnen met isolatieglas en het aanbrengen van dak- en vloerisolatie. Door de isolatieverbeteringen zijn de woningen straks comfortabeler en energiezuiniger (energielabel A).

Samenwerken

De huurders blijven in de woning wonen tijdens de werkzaamheden. Met de aannemer en de huurders maakt Beter Wonen vooraf afspraken om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Huurders informeren wij uitvoerig zodat zij zich voldoende en op tijd kunnen voorbereiden. Beter Wonen plaatst een container waarin huurders, die ruimte maken voor de woningingreep, gratis grof vuil kunnen storten. Tijdens de werkzaamheden in de woning kunnen huurders gebruikmaken van een ingerichte vertoefwoning.

 

Planning

We ronden de werkzaamheden in en aan deze flatwoningen eind november af. Uitvoering van onderhoud en verduurzaming van de eengezinswoningen aan de Merelstraat starten we nog dit jaar op. In 2019 vervolgen we de werkzaamheden aan meerdere wooncomplexen, voorbereidingen worden reeds getroffen.