Meneer (77) en mevrouw (75) Hollink wonen in de Wingerd in Almelo. Nog niet zo lang, want ze zijn nog geen twee maanden geleden verhuisd naar een ruim appartement waarin ze zelfs twee woonkamers hebben ingericht. Meneer en mevrouw Hollink zijn al 63 jaar bij elkaar, waarvan 56 jaar getrouwd en zijn samen al 12 keer verhuisd. In de Wingerd hebben ze het naar hun zin en voelen ze zich thuis. Wij gingen bij ze langs voor een kopje koffie.

In de Wingerd is het prettig wonen
Meneer en mevrouw Hollink hebben elkaar jaren geleden ontmoet in Enschede, via een vriendin van mevrouw. Meneer komt oorspronkelijk uit Losser, en mevrouw uit Groningen. Inmiddels hebben ze, 63 jaar later, onder andere in Geesteren en verschillende delen van Almelo gewoond. De kinderen en kleinkinderen van meneer en mevrouw Hollink wonen gelukkig ook in de buurt: namelijk in Almelo en Wierden. “In de Wingerd hebben we het fijn. Het is hier gemoedelijk en prettig wonen”, zegt meneer. Mevrouw vult aan: “We hebben fijne buren om ons heen en kregen bij de verhuizing een bloemetje van de buren, en ook van de bewonerscommissie. Ik ben echt een gevoelsmens. Ik ben wel eens woningen binnengestapt waar me de haren direct recht van overeind gingen staan. Toen ik hier binnenkwam, voelde het gelijk goed.”

Als je verhuist: doe het dan goed
Meneer en mevrouw Hollink hebben niet stilgezeten de afgelopen maanden. Ze hebben via een ZAV (Zelf Aangebrachte Voorziening) aanvraag namelijk zelf al heel wat aan het appartement veranderd. Zo heeft het appartement een nieuwe keuken met inductiekookplaat, en is het douchegordijn vervangen door een douchecabine. De opzichter is bij ze langs geweest om de voorzieningen te bekijken. Meneer Hollink: “Veel mensen hebben van Beter Wonen toch het beeld dat het een logge organisatie is waarbij je niet snel iets voor elkaar krijgt. Maar wanneer je een ZAV-aanvraag doet, krijg je vaak toestemming als je deze aanvraag goed onderbouwt.” Mevrouw Hollink: “En de monteurs doen keurig netjes hun werk en ruimen alles op wanneer ze klaar zijn. Wij zijn er tevreden over!”

Wordt er niet gefietst, dan wordt er wel gewandeld
Meneer en mevrouw Hollink zijn veel buiten. Ze fietsen graag grote afstanden tot wel 80 kilometer. “Voor de grote afstanden hebben we een elektrische fiets, maar we gebruiken onze gewone fietsen ook nog zoveel mogelijk”, vertelt meneer. Als er niet gefietst wordt, dan wordt er wel gewandeld. Meneer en mevrouw Hollink hebben een garage voor de auto, waar met een beetje passen en meten de vier fietsen ook precies bij in kunnen.

Het digitale tijdperk
Tijden veranderen. En dat vinden meneer en mevrouw Hollink ook. Zij hebben zich erover verbaasd hoe veel documenten er aangeleverd moeten worden bij het accepteren van een woning, maar begrijpen het ook. “Vroeger werd de huur nog iedere maand persoonlijk aan de deur opgehaald. Dat gaat nu wel anders.”

Tips voor de winter
Op dit moment kunnen we er niet omheen: de hoge energieprijzen. Veel huurders nemen maatregelen om te kunnen besparen op de energierekening. Zo ook meneer en mevrouw Hollink. “Wij hebben zelf radiatorfolie aangebracht. Dit hebben we gekocht bij de bouwmarkt en heel eenvoudig met magneetjes bevestigd. Alle kleine beetjes helpen, en er is heel veel wat je zelf kunt doen.” Meer tips over het besparen van energie? U leest ze in dit nieuwsbericht dat wij eerder deelden.