Sinds 2017 hebben wij bijna 1.000 woningen verduurzaamd. De komende jaren staan wij voor een grote uitdaging, omdat wij nog veel woningen willen én moeten verduurzamen. Wij leggen graag uit wat onze planning is voor het verduurzamen van onze woningen.

 

 

Maar eerst… Waarom verduurzamen we woningen?
Wij verduurzamen woningen om drie belangrijke redenen:

  1. Door woningen te verduurzamen, is het fijner wonen voor onze huurders. Dat vinden wij erg belangrijk.
  2. Door woningen te verduurzamen, kunnen huurders het energieverbruik verlagen. Dat komt doordat een verduurzaamde woning goede isolatie heeft en dus warmte beter vasthoudt.
  3. Door woningen te verduurzamen, dragen wij bij aan een beter klimaat. Dat is niet alleen belangrijk voor onze huurders en onszelf, maar voor iedereen op de wereld!

 

Welke woningen verduurzaamt Beter Wonen als eerste?
De komende jaren moeten wij nog veel woningen verduurzamen. Hierbij richten wij ons eerst op woningen met een laag energielabel. Het gaat om woningen met een energielabel E, F of G. Wij verduurzamen deze woningen eerst, omdat deze woningen voor het einde van 2028 een beter energielabel moeten hebben. Dat heeft de overheid besloten. Wij willen hier graag aan bijdragen.

 

Wij moeten nog best veel woningen met energielabel E, F of G verduurzamen. Het gaat om bijna 1.000 woningen. Het is mogelijk om deze woningen voor eind 2028 te verduurzamen. Maar dat is wel een grote uitdaging. Daarom richten wij ons de komende jaren vooral op deze woningen.

 

Heeft Beter Wonen een planning voor de verduurzaming?
Wij weten op dit moment welke woningen wij het komende jaar verduurzamen. Het is voor ons erg lastig om nu een planning te maken voor over enkele jaren. Dat komt door de grote veranderingen in bouwkosten en andere middelen. Wij begrijpen dat u precies wilt weten wanneer wij uw woning verduurzamen. Dat is helaas niet mogelijk. Als wij woningen gaan verduurzamen, laten wij dat minimaal een halfjaar van tevoren weten. Zo weet u op tijd waar u aan toe bent en hebben wij genoeg tijd om alles voor te bereiden met u.

 

Hoe zorgt Beter Wonen dat zij zo snel en goedkoop mogelijk werken?
Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk woningen te verduurzamen. Dat is waarom wij woningen per straat verduurzamen. Wij verduurzamen dus geen ‘losse’ woningen. Door straat voor staat te verduurzamen, kunnen wij goedkoper en sneller werken. Zeker nu de bouwmaterialen en het personeel beperkt zijn, is dit een goede manier van werken.

 

Wat kan Beter Wonen wél doen, nu ik weet dat mijn woning nog niet wordt verduurzaamd?
Als wij uw woning nog niet verduurzamen, staan wij op andere manier voor u klaar. Hieronder noemen wij een aantal voorbeelden:

  • Ook als wij uw woning nog niet verduurzamen, voeren wij reparaties uit. Heeft u een reparatieverzoek? Neem dan contact met ons op via info-at-beterwonen.nl of (0546) 54 64 64. Wij helpen u graag.
  • Samen met Avedan, Ontplooj, Gemeente Almelo en Sint Joseph werken wij met Energiefixers. Energiefixers bieden eerste hulp bij hoge energiekosten. Zij brengen kleine, isolerende maatregelen aan en geven tips om energie te besparen. Dit doen zij vooral in woningen met een laag energielabel. Op onze website leest u meer over de Energiefixers.
  • Wij delen geregeld tips op onze website over het besparen van energie. Zo delen we tips over manieren om gratis energie te besparen en wijzen we huurders op subsidies die zij kunnen aanvragen.
  • De komende tijd voeren wij veel technische onderzoeken uit in woningen. Zo weten we alvast wat de technische staat van onze woningen is. Dit helpt ons om te bepalen wat we met de woningen kunnen doen. Let op: als wij een woning technisch onderzoeken, betekent dit nog niet dat wij de woning verduurzamen.

 

Vragen of opmerkingen? Wij staan voor u klaar
Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen of opmerkingen heeft. Neem gerust contact met ons op via info-at-beterwonen.nl of (0546) 54 64 64.

 

Wilt u uw eigen energielabel inzien? Dat kan! Ga hiervoor naar uw persoonlijke pagina in ‘Mijn Beter Wonen’.