Vanaf 1 juli 2022 moet in iedere woning een rookmelder hangen. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwwoningen, maar geldt vanaf 1 juli 2022 ook voor bestaande bouw. In 2021 hebben wij daarom veel rookmelders laten plaatsen. Ook in de komende maanden laten we dit doen. Hiernaast staat een afbeelding van de rookmelder die wij laten plaatsen.

 

 

 

 

In 2021 lieten wij ruim 4.000 rookmelders plaatsen

Op iedere woonlaag met een technische installatie moet een rookmelder komen. Per woning verschilt het hoeveel rookmelders we laten plaatsen. Gemiddeld laten we één of twee rookmelders plaatsen per woning.

 

Het is belangrijk dat u een rookmelder in uw woning laat plaatsen. Dit vergroot namelijk de (brand)veiligheid, zowel voor uzelf als uw buurtgenoten. Ook is het verplicht dat u een rookmelder in uw woning heeft vanaf 1 juli 2022.

 

Vooral rookmelders met een batterij

Wij laten vooral rookmelders met een batterij plaatsen. De batterij van de rookmelder gaat minimaal tien jaar mee. U hoeft zelf geen batterij te vervangen. Na tien jaar laten wij de rookmelder namelijk vervangen. Heeft u een storing met de rookmelder? Dan kunt u gewoon een reparatieverzoek indienen via onze website of (0546) 54 64 64.

 

FPS Bouw plaatst de rookmelders

Wij plaatsen de rookmelders niet zelf. Dat doet FPS Bouw voor ons. Het plaatsen van een rookmelder duurt maximaal één uur. U hoeft niet te betalen voor de rookmelder(s).

 

Ook rookmelders in gemeenschappelijke ruimtes

In gemeenschappelijke ruimtes laten wij ook rookmelders plaatsen. Deze rookmelders zijn gekoppeld aan de aanliggende woningen. Zo merken alle huurders van aanliggende woningen als er brand is in een gemeenschappelijke ruimte. FPS Bouw start binnenkort met het plaatsen van rookmelders in gemeenschappelijke ruimtes.