De voortuin van het in de zomer opgeleverde monumentale pand het Riethuys wordt ingericht in samenwerking met bewoners en Stichting Parkstad.

Stichting Parkstad zet zich in om Almelo een aantrekkelijke groene stad te laten zijn. Onder andere renoveerde zij het Beeklustpark en het Egbert ten Cate plantsoen. Daarnaast richt zij zich op groene binnensingels en heeft zij de Violierstraat opnieuw helpen inrichten.

Martin Mulder van Stichting Parkstad adviseerde Beter Wonen over het ontwerp voor de tuin bij het Riethuys. Er is gekozen voor een open karakter. Op verzoek van de bewoners is daarbij voldoende geborgenheid gerealiseerd en is er een duidelijke grens tussen openbaar- en privéterrein. De inrichting van de tuin volgt de symmetrie van het gebouw.

Het idee is om het gemeenteplantsoen aan de overzijde van de straat erbij te betrekken. Het Riethuys met haar monumentale karakter komt dan goed uit in de omgeving.

Er is gestart met het poten van de planten. Deze hebben tijd nodig om te groeien. Wij verwachten dat u volgend voorjaar het eerste resultaat kunt bewonderen.