Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf nu terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023.


Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen voor de hele periode. Het Noodfonds is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds. Ook Shell Energy, BudgetThuis, ENGIE, Pure Energie en Clean Energy hebben een bijdrage aan het fonds gedaan. 


Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekening
Het Noodfonds kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het gezamenlijk inkomen in het huishouden. Als te veel van het inkomen nodig is voor energie, dan betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening. Het maakt niet uit welke energieleverancier een huishouden heeft. Het Noodfonds Energie is een toevoeging aan de Energieroute van Geldfit:  geldfit.nl/energie . De Energieroute is een gids die mensen helpt met tips om te besparen en geeft een overzicht van organisaties die kunnen helpen bij geldzorgen. Huishoudens kunnen ook checken of zij alle regelingen en voorzieningen gebruiken die er voor hen zijn. 

Doe de Noodfonds check
Op de website van Geldfit kunt u de Noodfonds check doen. Hiermee krijgt u advies over het aanvragen van het Tijdelijk Noodfonds Energie.