Aanstaande zondag gaat de zomertijd in: meer tijd om lekker buiten te zijn! Beter Wonen vindt het erg belangrijk dat u in een prettige en fijne leefomgeving woont. Ook uw tuin is daar onderdeel van.

 


Tips om uw tuin lente-klaar te maken
Het voorjaar komt langzaam weer in zicht. De zon gaat schijnen en bomen en planten groeien weer in rap tempo. We zijn meer buiten en willen lekker in de tuin zitten. Om te kunnen genieten van uw tuin, moet deze ook goed onderhouden worden. Om u op weg te helpen willen we u in dit nieuwsbericht een paar tips geven. 


Tip 1: Ruim uw tuin op en verwijder onkruid
Onkruid ziet er niet mooi uit, en kan ook de andere planten in uw tuin beschadigen. Het is daarom belangrijk om al vroeg in het voorjaar te beginnen met het verwijderen van onkruid. Hiermee voorkomt u dat het onkruid kan uitzaaien en de tuin overwoekert. Denkt u ook aan uw oprit en het paadje naar uw voordeur?

Tip 2: Begin op tijd met snoeien
Wanneer u bomen, struiken en planten op tijd snoeit, voorkomt u dat ze te groot worden. Wanneer bomen of struiken niet gesnoeid worden, kan het zijn dat dit overlast veroorzaakt. Dat willen we voorkomen! Ook voorkomt u door te snoeien hinder bij de doorgang naar achterpaden en brandgangen.

Tip 3: Gebruik de tuin niet als opslag
Uw tuin is niet bedoeld als opslag van afvalmateriaal. Wanneer u uw tuin netjes houdt, voorkomt u ook ongedierte.

Op tijd aan de slag in de tuin, scheelt u straks heel veel werk. Zo kunt u komend voorjaar lekker van de zon genieten in uw voor- of achtertuin. Wij wensen u veel plezier! Tuinieren zorgt namelijk ook nog eens voor een geluksstofje in ons bloed.