De afgelopen jaren verduurzaamden wij veel woningen. Tussen 2017 en 2020 verduurzaamden wij 519 woningen in Almelo. In 2021 en 2022 verduurzaamden we ook honderden woningen, onder andere in Aadorp en Ossenkoppelerhoek. Dit jaar willen wij ook veel woningen verduurzamen.
 
 
Drie grote verduurzamingsprojecten
Dit jaar willen wij drie grote verduurzamingsprojecten uitvoeren. Het gaat om projecten in Nieuwstraatkwartier, De Riet en Ossenkoppelerhoek. In totaal willen we ruim 200 woningen verduurzamen. Op onze projectenpagina is meer informatie te vinden over onze verduurzamingsprojecten.
 
Wij verduurzamen woningen met een laag energielabel
Wij verduurzamen vooral woningen met een laag energielabel (label E, F of G). Ons doel is om in 2030 gemiddeld energielabel A te hebben voor onze woningen. Wij verduurzamen woningen om te zorgen dat huurders fijn kunnen wonen en een lager energieverbruik hebben. Ook willen wij zo bijdragen aan een beter klimaat.
 
Helaas kunnen wij niet alles tegelijk doen
Wij krijgen veel vragen over het verduurzamen van woningen. Veel huurders willen dat wij ook hun woning verduurzamen. Dat is erg logisch. Wij snappen de vragen van huurders heel goed. Toch kunnen wij niet alle woningen tegelijk verduurzamen. Dit komt omdat wij veel woningen moeten verduurzamen en de middelen (geld, bouwmaterialen, tijd en personeel) beperkt zijn.
 
Wij begrijpen dat het vervelend is om te lezen dat wij mogelijk nog niet uw woning verduurzamen. Toch hopen wij dat u begrijpt dat wij keuzes moeten maken en ons geld maar één keer kunnen uitgeven. Wij proberen u in ieder geval zo goed mogelijk uit te leggen waar we mee bezig zijn en waarom we dat doen.
 
Tips om uw woning te isoleren
Energie besparen kan ook zonder dat wij uw woning verduurzamen. U kunt zelf ook veel (kleine) dingen doen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de tips die wij verzamelden over het besparen van energie.
 
Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op
Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen via info-at-beterwonen.nl of (0546) 54 64 64.