De wintermaanden zijn begonnen en het wordt steeds kouder in Nederland. De eerste nachten met vorst hebben we al gehad. Daarom delen we in dit bericht vier handige tips om met vrieskou om te gaan. Zo zorgen we er samen voor dat u zo min mogelijk last heeft van de vorstperiode.

 

 

Tip 1: Ventileer uw woning goed

In de wintermaanden wilt u de kou natuurlijk zoveel mogelijk buiten houden. Tegelijkertijd warmt een goed geventileerde woning beter op dan een vochtige woning. Zorg daarom ook in de wintermaanden voor voldoende frisse lucht.

 

Tip 2: Sluit uw buitenkraan op tijd af

Dit geldt ook voor kranen in koude ruimtes, zoals in de garage of schuur. Door de buitenkraam af te sluiten, voorkomt u dat de waterleidingen bevriezen of de buitenkraan kapot vriest.

 

Tip 3: Zet uw radiator een stukje open

We begrijpen dat u in deze tijden zuinig bent met gas en energie. Dat is ook erg goed. Toch raden we u aan om de radiator een klein beetje open te zetten. Zo voorkomt u dat de leidingen bevriezen. Het is verstandig om de verwarming op minimaal 15 graden te zetten in alle kamers.

 

Tip 4: Zorg dat u strooizout in huis heeft

In de wintermaanden kan het sneeuwen of erg glad worden door vorst. Het is daarom handig om wat strooizout te hebben. U bent als huurder zelf verantwoordelijk voor het sneeuwvrij houden van uw stoep of galerij.

 

We wensen u fijne wintermaanden en hopen dat het niet té koud wordt.