Het is volop zomer in Nederland, heerlijk! Huurders kunnen het hele jaar door woningverbeteringen bij ons aanvragen. Tijdens de zomerperiode worden bepaalde woningverbeteringen vaker aangevraagd dan andere. In dit bericht vertellen we u graag over het aanvragen van een woningverbetering tijdens de zomer, en wat u daarin van ons kunt verwachten.

 

 

 

 

Zelf Aangebrachte Voorziening
Een woningverbetering door huurder wordt ook wel een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV) genoemd. Wanneer u als huurder zelf een aanpassing wilt aanbrengen in of aan de woning, heeft u hiervoor eerst toestemming van ons nodig. In de zomerperiode worden er bijvoorbeeld veel aanvragen gedaan voor airco’s, veranda’s, overkappingen en zonneschermen.

 

Hoe kunt u een aanvraag doen?
Een aanvraag voor een woningverbetering kunt u het makkelijkst zelf doen via Mijn Beter Wonen. Ook kunt u het formulier Aanvraagformulier Woningverbetering door huurder zelf invullen en per mail naar ons sturen. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Bekijk dan onze website, of neem contact op met ons Klant Contact Centrum.

 

Wat gebeurt er na uw aanvraag?
Na ontvangst beoordeelt één van onze Opzichters uw aanvraag. U krijgt binnen 14 dagen reactie van ons. Keuren wij uw aanvraag goed? Dan ontvangt u een akkoordverklaring. Daarop staan de voorwaarden voor het uitvoeren van de verbetering. Keuren wij uw aanvraag af? Dan laten wij u weten waarom wij uw aanvraag afkeuren.

 

Woont u in een VvE-complex?
Wanneer u in een VvE-complex woont en een woningverbetering aan de buitenkant van het gebouw (zoals een airco) wilt aanvragen, dan moet de Vereniging van Eigenaren (VvE) hier toestemming voor geven. De VvE gaat namelijk over de buitenkant van het complex, die vaak gemeenschappelijk bezit is. U kunt de aanvraag in zo’n geval wel bij Beter Wonen indienen, wij sturen de aanvraag voor u door naar de VvE-beheerder. Tijdens de ALV (Algemene Leden Vergadering) wordt een besluit genomen over de aanvraag.

 

Wat als u gaat verhuizen?
Goed onderhouden voorzieningen, die voldoen aan de gestelde eisen, mag u laten zitten als u hiervoor schriftelijk toestemming heeft ontvangen. Soms wil de volgende huurder een Zelf Aangebrachte Voorziening ook van u overnemen. U spreekt in dat geval zelf een prijs af en noemt de voorziening op het overnameformulier.