Gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel gaf vrijdag 9 juni met een symbolische klap op een paal het startsein voor de 2de fase van de vernieuwing van de Almelose binnenstad. Dat deed zij samen met burgemeester Gerritsen, directeur Peter van der Hout van Beter Wonen, leerling bouwer Nick Veldhuis en Johan Remmerts van Schoenmakerij Flink.

 

Nieuwe toekomst
Met de bouw van woningen en winkels gaat Almelo een nieuwe toekomst tegemoet. In deze fase realiseert aannemer Goossen te Pas Bouw / Dura Vermeer 42 appartementen in Het Woonkwadrant en winkels in de plint. Sluitstuk is de aanleg in 2018 van de nieuwe havenkom en het herinrichten van de waterboulevard.


Het Woonkwadrant en Haven Zuid
Het Woonkwadrant bestaat uit de vernieuwbouw van 35 huurappartementen aan het Kloosterhofpad (Het Woonkwadrant fase 1). Die zijn in het 4e kwartaal van 2017 gereed en al allemaal verhuurd.
In 2018 komen daar 42 appartementen bij met zicht op de nieuwe haven, het Marktplein, de Waagstraat, Wierdensestraat en de Stadstuin. Alle 77 appartementen krijgen een gezamenlijke hoofdingang aan het Kloosterhofpad.

 

Start Verhuur
Het aanbod vindt u uiterlijk begin 2018 op de site van Woonburoalmelo.

Voor de verhuur van winkelruimte in Haven Zuid tekent Urban Interest. Aan de zijde van het plein vinden bezoekers aan de binnenstad straks onder meer de C&A en Schoenmakerij Flink.