Veelgestelde vragen over woningverbetering

Vaak is een aanpassing aan uw woning mogelijk. Soms voeren wij de aanpassingen voor u uit. Dit noemen we woningverbetering door Beter Wonen. Let op: een woningverbetering door Beter Wonen brengt kosten met zich mee. Soms kunt u deze kosten direct betalen en soms verhogen wij de huurprijs.

 

Sommige aanpassingen kunt u zelf uitvoeren. U hoeft dan alleen toestemming te vragen aan ons. Dit noemen wij woningverbetering door huurder. Wilt u een woningverbetering aanvragen (bijvoorbeeld het plaatsen van een airco of schotelantenne)? Ga dan naar het huurdersportaal ('Mijn Beter Wonen'). Hier kunt u een woningverbetering aanvragen. U kunt ook het digitale aanvraagformulier 'Woningverbetering door huurder' invullen.

 

Woont u in een complex waar een VvE (Vereniging van Eigenaren) bestaat? Dan kunt u sommige aanpassingen alleen uitvoeren na goedkeuring van de algemene ledenvergadering van de VvE.

Wij kunnen een aantal aanpassingen aan uw woning uitvoeren. Dit noemen wij woningverbetering door Beter Wonen. Let op: een woningverbetering door Beter Wonen brengt kosten met zich mee.

 

U kunt de volgende woningverbeteringen aanvragen:

  • Afzuigkap
  • Centrale verwarming
  • Houten berging
  • Verlichting aanbrengen in de berging
  • Wasmachine

 

Elke aanvraag voor woningverbetering beoordelen wij. Wij kijken hierbij naar de plannen die wij hebben met de woning en het huidige huurprijsniveau. Via het huurdersportaal ('Mijn Beter Wonen') kunt u zelf een woningverbetering aanvragen.

U kunt hiervoor terecht bij het zorgloket van de Gemeente Almelo. De gemeente neemt met ons contact op voor verdere uitvoering.

Veelgestelde vragen over onderhoud in de woning

Op onze projectenpagina leest u waar en wanneer wij planmatig onderhoud uitvoeren. Op onze projectenpagina leest u ook meer over hoe u zoekt op planmatig onderhoud in uw straat.