Veelgestelde vragen over huurtoeslag

Als u een sociale huurwoning huurt, heeft u mogelijk recht op huurtoeslag. Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag? Of wilt u huurtoeslag aanvragen? Kijk dan op de website van de Belastingdienst.

De hoogte van de huurtoeslag hangt af verschillende zaken, zoals uw inkomen en uw huurprijs. Op de website van de Belastingdienst kunt u een proefberekening maken voor de huurtoeslag.

De hoofdbewoner van uw woning ontvangt meestal de huurtoeslag. Wilt u meer weten? Bekijk dan de website van de Belastingdienst.

Door een huurverhoging kan uw huur te hoog worden voor huurtoeslag. Als u de maand vóór de huurverhoging al huurtoeslag kreeg voor dezelfde woning, blijft u huurtoeslag krijgen. Dit noemen we 'verworven recht'. Voor het deel van de huur dat boven de grens van huurtoeslag uitkomt, krijgt u geen huurtoeslag.

 

U kunt het verworven recht ook kwijtraken. Dit gebeurt bijvoorbeeld als uw inkomen te hoog wordt en u daardoor geen recht meer heeft op huurtoeslag. U kunt dan pas weer huurtoeslag krijgen als: