Wanneer u een woning wilt huren, is het begrijpelijk dat u één en ander wilt weten over de verschillende wijken waar u terecht kunt. Hieronder treft u daarom een aantal veelgestelde vragen over de wijken in Almelo. Staat de informatie die u zoekt hier niet tussen? Typt u dan uw vraag in de bovenstaande zoekbalk.

Veelgestelde vragen over wijken in Almelo

Heeft u vragen over de verschillende wijken in Almelo? Dan hebben wij hieronder wat handige informatie opgenomen. Voor overige vragen over de wijken kunt u terecht op de website van de gemeente.

Aalderinkshoek
Aan de westkant van Almelo ligt de Aalderinkshoek, een wijk met veel groen, waaronder een park en een hertenkamp. Naast seniorenwoningen staan er in de wijk eengezinswoningen en appartemenencomplexen. Het winkelcentrum ligt centraal in de wijk, evenals medische voorzieningen zoals een apotheek, dokters- en tandartspraktijken. Aalderinkshoek is een zich vernieuwende wijk uit de eindjaren ’60 met mogelijkheden voor zowel jong als oud. Het centrum van Almelo ligt op circa 2 km afstand.

Binnenstad
De binnenstad van Almelo heeft de laatste jaren grote veranderingen ondergaan. Er is is veel nieuwbouw bijgekomen en dit gebeurt nog steeds regelmatig. Naast de openbare gebouwen, zoals het stadhuis en de bibliotheek, bevinden zich de meeste winkels en eetgelegenheden in het centrum. Dit varieert van gerenommeerde warenhuizen tot specialistische eenmansbedrijven en van Theaterhotel tot gezellige cafés. Hierdoor maakt de binnenstad ook ’s avonds een levendige indruk. Het openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand.

Ossenkoppelerhoek
Een ruim opgezette wijk uit begin jaar ’60 met veel groen. De wijk heeft een prima infrastructuur: een nieuw overdekt winkelcentrum, tandarts- en dokterspraktijk, busverbinding van en naar de stad. Er is een wijkcentrum met veel activiteiten en sportvelden. De snelweg is vanuit de wijk eenvoudig te bereiken met goede verbindingen naar het west en oost.

Beeklust 1
Begin jaren zestig is aan de zuidwestkant van het centrum van Almelo de wijk Beeklust gebouwd. Beter Wonen heeft in de wijk ruim 300 woningen in beheer. Dit zijn eengezinswoningen, portiekflats en seniorenwoningen. In de wijk is een basisschool en veel groen, zoals grasveldjes, een park en een kinderboerderij. Het overdekte winkelcentrum met een groot aantal winkels en supermarkten ligt aan de rand van de wijk. Iedere dinsdagochtend is er een weekmarkt. Voor de dokter en tandarts hoeft u de wijk niet uit. De apotheek ligt in de aangrenzende wijk. Het centrum van Almelo ligt op circa 1,5 km afstand en is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Het NS-station ligt in de aangrenzende wijk. Tevens ligt de snelweg naar Hengelo, Enschede en het westen vlakbij.

Nieuwstraatkwartier (Goossenmaat)
Aan de rand van de Binnenstad ligt deze typische volkswijk. Gebouwd in de jaren ’20 – ’30. Aan de doorgaande wegen vindt u een groot aantal rijk gescharkeerde kleine ondernemers. Variërend van supermarkt tot fietsenmaker, van witgoed tot patisserie. Het Goossenmaatpark biedt ruimte voor spel, een korte wandeling, vissen of zomaar zitten op een van de vele bankjes in de zon.

Beeklust 2
Beeklust 2 is een vriendelijk, groen woonerf waarin 166 relatief nieuwe woningen zijn gesitueerd. In de directe omgeving is het Beeklustpark en een kinderboerderij. Langs de wijk stroomt het riviertje de Aa.
Op korte afstand treft u het wijkcentrum, een winkelcentrum met een groot aantal winkels en een weekmarkt. U vindt in de aangrenzende buurt een huisarts- en tandartspraktijk, apotheek en scholen. Het centrum van Almelo ligt op circa 1,5 km afstand en is zowel per fiets als auto en openbaar vervoer goed en snel te bereiken.

Nieuwland 1
Aan de zuidzijde van het centrum van Almelo ligt de wijk Nieuwland 1, gelegen tussen de Bornsestraat en de Rietstraat. Beter Wonen heeft in de wijk ruim 500 woningen. Dit zijn eengezinswoningen, boven- en benedenwoningen, appartementen en seniorenwoningen zowel in de huur als in de koopsector.
In Wijkcentrum ‘De Schöppe’ kunt u terecht voor creatieve en culturele ontspanning. Tevens zijn er stedelijke voorzieningen aanwezig zoals het RIDA (Regionaal Instelling Dagopvang Almelo) aan de Kamperfoeliestraat.

Nieuwland 2
Aan de zuid-oostzijde van Almelo, vlakbij het Nijreesbos, ligt de wijk Nieuwland. Een wijk met ongekende mogelijkheden: bos, scholen en speeltuin zijn in de directe omgeving aanwezig op slechts 10 minuten fietsen van het centrum met haar winkels. Onlangs heeft een herstructurering plaatsgevonden, waarbij in een gedeelte van de wijk nieuwbouw is gerealiseerd met zowel huur- als koopwoningen. Daarbij is rekening gehouden met het creëren van voldoende parkeergelegenheid.

De Riet
De wijk De Riet ligt in het zuidoosten van Almelo. In deze vooroorlogse wijk is het typische tuindorpkarakter behouden gebleven. Er is een afwisselend straatbeeld met poortjes, pleintjes, binnenhoven, bochtige straten en ruime achtertuinen. De buurt is voor iedereen goed bereikbaar per bus, trein en auto.

Windmolenbroek
Vanaf de jaren tachtig is aan de zuid-westkant van Almelo het Windmolenbroek gebouwd. Het Windmolenbroek is royaal en speels opgezet met veel groen. Naast eengezinswoningen staan er diverse types seniorenwoningen en juniorenwoningen. In de wijk is een sporthal en een wijkcentrum gevestigd. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u naar het winkelcentrum dat centraal gelegen is in de wijk. Medische voorzieningen zoals het Twenteborg ziekenhuis, diverse dokters- en tandartspraktijken en een apotheek zijn in de wijk gevestigd.
Het centrum van Almelo ligt op circa 4 km afstand. Zowel met de fiets als de auto en het openbaar vervoer kunt u daar gemakkelijk komen. Hengelo, Enschede en het westen van het land zijn met de auto via de A1 snel bereikbaar.
 
Nijrees
Aan de zuidoostkant van Almelo, vlakbij de uitvalsweg naar de A1, ligt de nieuwe wijk Nijrees. In de wijk is veel aandacht besteed aan het milieu, het groen en de veiligheid. Bamboehagen zijn onderdeel van het openbaar groen. Verder is er een gescheiden rioolstelsel: afvalwater en hemelwater worden gescheiden afgevoerd.
Het centrum en de grote warenhuizen liggen binnen een straal van 2 km. Het Nijreesbos ligt op loopafstand.

Hofkamp
De wijk Hofkamp is een wijk met allure en een lange ontstaansgeschiedenis. De Castelloflat, die aan de rand van de wijk ligt, is zo geprojecteerd dat men lopend binnen enkele minuten in het centrum van Almelo is, waar u onder andere het Theaterhotel en de openbare bibliotheek vindt. In de onmiddellijke omgeving is een groot aantal winkels en warenhuizen. Twee keer per week is er een grote warenmarkt. Dokters, tandartsenpraktijk en apotheek vindt u in de naaste omgeving.

Kollenveld
Het Kollenveld is een nieuwbouwwijk, gesitueerd aan de Zuidoostkant van Almelo. De wijk is prima toegankelijk. Met de fiets bent u binnen enkele minuten in het centrum van de stad en ook lopend is die afstand goed te overbruggen. In de stad vindt u onder andere het Theaterhotel en veel gezellige terrassen. In de onmiddellijke omgeving is een groot aantal winkels en warenhuizen aanwezig. Twee keer per week is er een grote warenmarkt in het centrum. De prachtige Twentse landerijen liggen aan de achterdeur.

Schelfhorst
Aan de noord-oostkant van Almelo ligt de wijk Schelfhorst. In het hart van de wijk ligt het winkelcentrum met een filiaal van de bibliotheek en een postagentschap. Elke woensdagmorgen is hier een weekmarkt. Medische voorzieningen zoals een apotheek, tandarts en huisarts zijn in de wijk aanwezig. Het centrum van Almelo ligt op circa 2 km afstand. De wijk is zowel met het openbaar vervoer als met de auto en fiets goed en snel te bereiken