Hieronder vindt u informatie over wijken in Almelo. Deze informatie is mogelijk handig als u op zoek bent naar een woning in Almelo. Via Google Maps kunt u precies zien waar iedere wijk ligt.

Veelgestelde vragen over wijken in Almelo

Aalderinkshoek

Aan de westkant van Almelo ligt de wijk Aalderinkshoek. Dit is een wijk met veel groen, waaronder een park en een hertenkamp. Naast seniorenwoningen staan in deze wijk eengezinswoningen en appartementencomplexen. Het winkelcentrum ligt centraal in de wijk. Ook is er een apotheek, dokterspraktijk en tandartspraktijk. De wijk Aalderinkshoek is een wijk uit de eindjaren '60. Er zijn veel mogelijkheden voor jong en oud en het centrum ligt op ongeveer twee kilometer afstand.

 

Beeklust 1

Begin jaren '60 is aan het zuidwesten van het centrum de wijk Beeklust gebouwd. Wij verhuren in deze wijk zo'n driehonderd woningen. Dit zijn eengezinswoningen, portiekflats en seniorenwoningen. In de wijk is een basisschool en veel groen, zoals grasveldjes, een park en een kinderboerderij. Er is ook een overdekt winkelcentrum aan de rand van de wijk. Verder is er iedere dinsdagochtend een markt. In de wijk is een dokterspraktijk en een tandartspraktijk. Het centrum ligt op ongeveer 1,5 kilometer afstand en is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Ook de snelweg naar Enschede, Hengelo en het westen ligt vlakbij.

 

Beeklust 2

Beeklust 2 is een vriendelijk, groen woonerf met 166 woningen. Het Beeklustpark en een kinderboerderij liggen vlakbij. Langs de wijk stroomt het riviertje De Aa. Dichtbij het woonerf vindt u een winkelcentrum, dokterspraktijk en tandartspraktijk. Het centrum ligt op ongeveer 1,5 kilometer afstand en is met het openbaar vervoer goed te bereiken.

 

Binnenstad

In de binnenstad zijn veel openbare gebouwen, zoals het stadhuis en de bibliotheek. Ook zijn er veel winkels en restaurants. Hierdoor is er vaak een levendige sfeer. De laatste jaren zijn er veel nieuwbouwwoningen gekomen in de binnenstad. Hierdoor zijn er vrij nieuwe woningmogelijkheden in de binnenstad.

 

De Riet

De wijk De Riet ligt in het zuidoosten van Almelo. In deze vooroorlogse wijk is het typische tuindorpkarakter behouden gebleven. Het straatbeeld is afwisselend met poortjes, pleintjes, binnenhoven, bochtige straten en ruime achtertuinen. De wijk is goed bereikbaar met de bus, trein of auto.

 

Hofkamp

De wijk Hofkamp ligt vlakbij het centrum. Aan de rand van de wijk ligt de Castelloflat en bewoners van deze flat zijn binnen enkele minuten lopend in het centrum. In de directe omgeving zijn veel winkels en de markten zijn dichtbij. Ook dokters- en tandartspraktijken zijn dichtbij, net als een apotheek.

 

Kollenveld

De wijk Kollenveld is een nieuwbouwwijk in het zuidoosten van Almelo. Met de fiets bent u binnen enkele minuten in het centurm. In de directe omgeving zijn veel winkels en de markten zijn dichtbij. Ook de Twentse landerijen zijn vlakbij.

 

Nieuwland 1

Ten zuiden van het centrum ligt de wijk Nieuwland 1. Deze wijk ligt tussen de Bornestraat en de Rietstraat. Wij verhuren ruim vijfhonderd woningen in deze wijk. Dit zijn eengezinswoningen, boven- en benedenwoningen, appartementen en seniorenwoningen. In het wijkcentrum 'De Schöppe' kunt u terecht voor ontmoeting en ontspanning.

 

Nieuwland 2

In het zuidoosten van Almelo, vlakbij het Nijreesbos, ligt de wijk Nieuwland 2. Er zijn veel mogelijkheden in deze wijk, want een bos, speeltuin en meerdere scholen zijn in de directe omgeving. De wijk ligt op ongeveer tien minuten fietsen van het centrum. In de wijk staan vrij veel nieuwbouwwoningen en er zijn voldoende parkeerplaatsen.

 

Nieuwstraatkwartier

Aan de rand van de binnenstad ligt de wijk Nieuwstraatkwartier. Dit is een typische volkswijk, gebouwd in de jaren '20 en '30. Aan de doorgaande wegen bevinden zich veel kleine ondernemers, bijvoorbeeld een supermarkt en een fietsenmaker. Het Goossenmaatpark biedt ruimte voor spel, een korte wandeling, vissen of gewoon zitten op één van de vele bankjes in de zon.

 

Nijrees

In het zuidoosten van Almelo, vlakbij de weg naar de A1, ligt de wijk Nijrees. Dit is een vrij nieuwe wijk, waar veel aandacht is besteed aan milieu, groen en veiligheid. Het Nijreesbos ligt op loopafstand en het centrum ligt op ongeveer twee kilometer afstand.

 

Ossenkoppelerhoek

Ossenkoppelerhoek is een wijk uit het begin van de jaren '60. Er is veel groen in de wijk. Verder heeft de wijk een overdekt winkelcentrum, een tandartspraktijk, een dokterspraktijk en een busverbinding van en naar het centrum. Ook heeft de wijk Ossenkoppelerhoek een wijkcentrum en er zijn meerdere sportvelden. Daarnaast is de snelweg eenvoudig en snel te bereiken.

 

Schelfhorst

In het noordoosten van Almelo ligt de wijk Schelfhorst. In het midden van de wijk ligt een winkelcentrum en elke woensdagmorgen is hier een markt. Er is ook een dokterspraktijk en tandartspraktijk in de wijk. Hetzelfde geldt voor een apotheek. Het centrum ligt op ongeveer twee kilometer afstand. De wijk is goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

 

Windmolenbroek

Vanaf de jaren '80 is aan het zuidwesten van Almelo de wijk Windmolenbroek gebouwd. In de wijk is veel groen. Naast eengezinswoningen staan er verschillende soorten seniorenwoningen en juniorenwoningen. In de wijk is een sporthal en een wijkcentrum. Het ziekenhuis en verschillende dokters- en tandartspraktijken zijn in de wijk aanwezig. Ook is er een apotheek in de wijk. Het centrum ligt op ongeveer vier kilometer afstand en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De snelweg naar Enschede, Hengelo en het westen is goed te bereiken.