Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over ons woningaanbod. Op Woonburo Almelo vindt u alle huurwoningen, parkeerplaatsen en garages die Sint Joseph en Beter Wonen aanbieden. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Neem dan gerust contact op met ons via (0546) 54 64 64 of info@beterwonen.nl. U kunt ook langskomen op ons kantoor.

Veelgestelde vragen over woning zoeken

Als u heeft gereageerd op een woning, kunt u zien op welke voorlopige positie u staat. Dit kunt u zien onder 'Mijn reacties' op Woonburo Almelo. Let op: om te reageren op een woning, moet u ingeschreven zijn bij Woonburo Almelo.

De advertentie van een woning sluit meestal na vijf dagen. Wilt u meer weten over het reageren op woningen? Bekijk dan de website van Woonburo Almelo.

U kunt maximaal op drie woningen tegelijk reageren. Wilt u meer weten over het reageren op woningen? Bekijk dan de website van Woonburo Almelo.

Beter Wonen biedt ook woningen direct te huur aan. Bij de advertentie op Woonburo Almelo staat of een woning direct te huur is. Reageert u als eerste op een woning die direct te huur is? En voldoet u aan de voorwaarden? Dan bent u automatisch de eerste kandidaat. Wilt u meer weten over de toewijzing van woningen? Bekijk dan de website van Woonburo Almelo.

Beter Wonen verhuurt in de volgende gebouwen huurwoningen met een zorgpartij in het gebouw. U beslist als huurder zelf of u gebruikmaakt van deze zorg.

 

Castelloflat (Thomas Ainsworthlaan 14), in de wijk Hofkamp

In de Castelloflat is een zorgteam van ZorgAccent aanwezig. Dit zorgteam verzorgt verschillende activiteiten voor de bewoners. Daarnaast is er in het gebouw een kapper, fysiotherapeut en bloemenkraam.

 

Groot Bokhove 1-135, Parkstede & Parkstede plus (Rustweg 2-100, Rustweg 3-37) en Buitenhof (Rustweg 39-125), in de wijk Schelfhorst

Deze woningen staan in verbinding met Woon- en Zorgcentrum Friso. Bewoners kunnen gebruikmaken van alle faciliteiten van Woonzorgcentrum Friso. In het gebouw is een kapper, restaurant en een winkel. Ook vinden er gezellige activiteiten plaats in de ontmoetingsruimte.

 

De Koppeling (Brouwerijstraat 3- 101), in de wijk De Riet

Bewoners van De Koppeling kunnen gebruikmaken van faciliteiten in De Koppel (een verzorgingshuis bij De Koppeling). ZorgAccent biedt deze faciliteiten aan. Daarnaast is er in De Koppel een kapper, fysiotherapeut, winkeltje, restaurant, Grand Café, verjaardagskamer en maaltijdbezorging. Ook kunnen bewoners van De Koppeling gebruikmaken van activiteiten, die worden georganiseerd door ZorgAccent in De Koppel.

Veelgestelde vragen over garage huren

U kunt een garage of parkeerplaats huren van Beter Wonen. Het aanbod van garages en parkeerplaatsen loopt via Woonburo Almelo.

 

Wij bieden garages en parkeerplaatsen aan volgens het aanbodmodel. Dit betekent dat een garage of parkeerplaats vier werkdagen op de website van Woonburo Almelo staat. De volgorde van de kandidatenlijst wordt bepaald op basis van inschrijftijd. Als de garage of parkeerplaats vier werkdagen op de website heeft gestaan, sluit de advertentie. Daarna nemen wij contact op met de kandidaten. Hierbij houden wij rekening met de volgorde van de kandidatenlijst.

 

Zijn er geen kandidaten of weigeren kandidaten de garage of parkeerplaats? Dan adverteren wij de garage of parkeerplaats via het direct-te-huur-model. Dit betekent dat degene die het eerst reageert bovenaan de kandidatenlijst staat.

 

Let op: Het is helaas niet mogelijk om van parkeerplaats te wisselen.

 

Wilt u meer weten over het huren van een garage of parkeerplaats? Bekijk dan de website van Woonburo Almelo.

Dit is alleen mogelijk als u binnen 500 meter van uw garage of parkeerplaats blijft wonen. Is dit niet het geval? Neem dan telefonisch contact op met ons via (0546) 54 64 64. Wij bekijken samen met u de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over bedrijfsruimte huren

Bent u op zoek naar bedrijfsruimte? Dan kunt u terecht bij Beter Wonen. Voor het aanbod kunt u contact opnemen met Uniek Bedrijfsmakelaars: (0547) 38 18 23.

Veelgestelde vragen over woning kopen

Wilt u uw huurwoning kopen? Neem dan telefonisch contact op met ons via (0546) 54 64 64. Wij leggen u graag uit of wij uw woning kunnen verkopen.

 

Als u de woning kunt kopen, laten wij de woning taxeren. Hierdoor wordt de koopprijs bepaald. Over deze prijs kunt u niet onderhandelen. Nadat de prijs is bepaald, krijgt u een paar dagen de tijd om te beslissen of u de woning wilt kopen. Let op: wij geven vooraf geen schatting van de prijs, omdat wij altijd de taxatie afwachten. De taxatie wordt door een externe makelaar gedaan en is een paar maanden geldig.

 

Wij adviseren u om altijd eerst te overleggen met een hypotheekadviseur. Zo kunt u bepalen of u een hypotheek kunt afsluiten en onder welke voorwaarden.

 

Gaat u akkoord met de prijs van de woning? Dan geeft Beter Wonen uw gegevens door aan een externe makelaar. De makelaar stelt de koopovereenkomst op en neemt contact met u op voor het ondertekenen van de koopovereenkomst. Bent u niet akkoord met de prijs? Dan kunt u de woning blijven huren. Vraagt u in de toekomst opnieuw of u de woning kunt kopen? Dan vindt een nieuwe taxatie plaats.

 

Bent u niet zelf de huurder van de woning? Dan kunt u de woning alleen kopen als u een inwonende partner of kind van de huurder bent. Als u een inwonend kind bent, dan kunt u dit aantonen met een uitreksel van het bevolkingsregister. Dit kunt u aanvragen bij uw gemeente.