Wilt u weten wat het actuele aanbod is van Beter Wonen? Of heeft u misschien andere vragen, bijvoorbeeld over het proces dat u doorloopt als woningzoekende? Dan vindt u hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp. Staat uw vraag hier niet tussen? Typt u deze dan in de bovenstaande zoekbalk.

Het woningaanbod van Beter Wonen verloopt via Woonburo Almelo. Als u op de link onder één van de veelgestelde vragen klikt, dan komt u terecht op de website van Woonburo Almelo.

Veelgestelde vragen over woning zoeken

Als u gereageerd heeft op een woning van Beter Wonen en vragen heeft over uw plaats op de reactielijst van een advertentie, klikt u dan hier. U wordt doorgeleid naar de website van Woonburo Almelo. Hier kunt u inloggen en uw reacties bekijken.

Woningen van Beter Wonen staan meestal gedurende vijf dagen geadverteerd op Woonburo Almelo. Als u vragen heeft over de reactietermijn of advertentietijd van een woning, klikt u dan hier.

U kunt maximaal drie reacties tegelijkertijd open hebben staan op woningen. Wilt u meer weten over het reageren op woningen van Beter Wonen? klikt u dan hier

Beter Wonen biedt haar woningen aan via Woonburo Almelo. Als u meer wilt weten over ons aanbod en of er woningen direct te huur zijn, klikt u dan hier.

Beter Wonen verhuurt in de volgende gebouwen huurwoningen met een zorgpartij in het gebouw. U beslist als huurder zelf of u gebruik wilt maken van deze zorg:

Castelloflat, in de wijk Hofkamp (Thomas Ainsworthlaan 14)

In de Castelloflat is een zorgteam van ZorgAccent aanwezig. De activiteitenvereniging verzorgt verschillende activiteiten voor de bewoners. Daarnaast zijn er in het gebouw een kapper, fysiotherapeut en bloemenkraam aanwezig.

Groot Bokhove 1-135, Parkstede & Parkstede plus (Rustweg 2-100, Rustweg 3-37), in de wijk Schelfhorst

Deze woningen staan in verbinding met Woon- en Zorgcentrum Friso. Bewoners kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van Woonzorgcentrum Friso. In het gebouw zijn een kapper, restaurant en een winkel aanwezig. Ook vinden er gezellige activiteiten plaats in de gezamenlijke ontmoetingsruimte.

De Koppeling, in de wijk De Riet (Brouwerijstraat 3- 101)

Bewoners van De Koppeling kunnen gebruik maken van diverse faciliteiten die worden aangeboden door ZorgAccent in De Koppel. Dit verzorgingshuis is direct gelegen aan De Koppeling. In De Koppel is een winkeltje, een kapsalon, fysiotherapie, maaltijdbezorging en restaurant, Grand Café en verjaardagskamer aanwezig. Ook kunnen bewoners van De Koppeling gebruik maken van diverse activiteiten die worden georganiseerd door ZorgAccent in De Koppel.

Veelgestelde vragen over garages

U kunt, naast woningen, ook een parkeerplaats of garage huren via Beter Wonen. Het aanbod hiervan loopt via Woonburo Almelo. Als u hier vragen over heeft of een garage of parkeerplek wilt huren, klikt u dan hier.

Als u de huur van uw woning heeft opgezegd maar u wilt de garage graag aanhouden, dan is dit in sommige gevallen mogelijk. Er zijn hiervoor wel een aantal voorwaarden. Als u binnen 500 meter van uw parkeerplek of garage blijft wonen, dan kunt u deze hoe dan ook aanhouden. Is dit niet het geval? Neemt u dan telefonisch contact op met ons klantencentrum. Onze medewerkers bekijken dan samen met u de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over bedrijfsruimte huren

Bent u op zoek naar bedrijfsruimte? Dan kunt u ook hiervoor terecht bij Beter Wonen. Voor het actueel aanbod kunt u contact opnemen met Uniek Bedrijfsmakelaars: 0547-381823. Voor informatie over ons overig vastgoed kunt u telefonisch contact opnemen met ons klantencentrum.

Veelgestelde vragen over kopen

Huurt u een woning van Beter Wonen en wilt u deze woning graag kopen? Dit kan als wij uw woning hebben aangewezen voor verkoop. Niet elke huurwoning kan gekocht worden. Wilt u graag weten of uw woning overgenomen kan worden? Neemt u dan telefonisch contact op met ons klantencentrum.

Als het mogelijk is om de woning te kopen, laat Beter Wonen de woning taxeren. Hierdoor wordt de koopprijs bepaald. Deze prijs is niet onderhandelbaar. Nadat de prijs bepaald is, krijgt u een paar dagen de tijd om te beslissen of u door wilt gaan met het aankopen van de woning. Voor financiering van de woning schakelt u zelf een taxateur in.

Gaat u akkoord met de prijs van de woning? Dan geeft Beter Wonen uw gegevens door aan de makelaar. Deze stelt vervolgens de koopovereenkomst op.

Bent u niet de huurder? Dan kunt u de woning alleen kopen als u een inwonende partner of kind van de huurder bent. Als u een inwonend kind bent, dan kunt u dit aantonen met een uitreksel van het bevolkingsregister. Dit kunt u aanvragen bij uw gemeente.

Wij adviseren u om altijd eerst te overleggen met een hypotheekadviseur. Zo kunt u eerst achterhalen wat u aan hypotheek kunt opnemen en of er geen belemmeringen zijn voor een hypotheek (zoals een negatieve BKR-registratie).