Veelgestelde vragen over overlast

Ervaart u geluidsoverlast, bijvoorbeeld door harde muziek, schreeuwen of harde leefgeluiden? Dat is erg vervelend. Wij raden u aan om eerst zelf te proberen om de situatie op te lossen. Laat uw buren weten dat u geluidsoverlast ervaart. Dit is belangrijk, omdat uw buren soms zelf niet weten dat zij geluidsoverlast veroorzaken. Bespreek de situatie met uw buren als u zelf rustig bent. U kunt ook contact opnemen met project Buurtbemiddeling om u te helpen bij het bespreken van de overlast.

 

Levert het gesprek met uw buren niets op? Dan kunt u via 'Mijn Beter Wonen' een overlastklacht indienen. U kunt ook het overlastformulier op onze website invullen.

Heeft u last van vervuiling in uw buurt, zoals stankoverlast of rommel? Bespreek dit dan eerst met degene die de overlast veroorzaakt. U kunt hierbij ook gebruikmaken van project Buurtbemiddeling.

 

Levert het gesprek met de vervuiler niets op? Dan kunt u via 'Mijn Beter Wonen' een overlastklacht indienen. U kunt ook het overlastformulier op onze website invullen.

Heeft u het vermoeden dat uw buren de woning illegaal onderverhuren? Dan horen wij dat graag van u. Bel ons gerust op (0546) 54 64 64.

Heeft één van uw buren psychische problemen en ontstaat daardoor een dringende of gevaarlijke situatie? Bel dan direct de politie via 0900-8844 of via het landelijk nummer 112.

 

Wilt u andere overlast melden door psychische problemen van één van uw buren? Dan kunt u via 'Mijn Beter Wonen' een overlastklacht indienen. U kunt ook het overlastformulier op onze website invullen.

Als u overlast ervaart, kunt u bij de gemeente voor verschillende zaken een melding doen. Denk hierbij aan zwerfvuil, vernielingen en ongedierte. Kijk voor meer informatie op de website van uw gemeente. Als u hier klikt, gaat u naar de website van de gemeente Almelo.