Voor 1 mei 2023 laten wij u per brief weten wat uw nieuwe huur is. U betaalt deze nieuwe huur vanaf 1 juli 2023. In dit nieuwsbericht vindt u meer informatie over uw nieuwe huur vanaf 1 juli 2023.

 

 

 

 

Geen huurverhoging voor bewoners van een woning met energielabel E, F of G

Bewoners van een woning met energielabel E, F of G krijgen in 2023 geen huurverhoging. De huurprijs blijft voor deze huurders dus hetzelfde. Door deze regel willen wij wonen betaalbaar houden voor deze groep huurders, vooral nu de energieprijzen hoog zijn.

 

De servicekosten kunnen wel stijgen voor deze groep huurders. In de brief die zij ontvangen, staat hier meer informatie over. De afrekening van de servicekosten vindt plaats voor 30 juni 2023.

 

Huurverhoging voor andere huurders

Voor andere huurders verhogen wij de kale huurprijs met maximaal 3,1%. Dit is de maximale huurverhoging die wij mogen rekenen. In veel gevallen is de huurverhoging lager dan 3,1%, bijvoorbeeld omdat de maximale huurprijs voor de woning is bereikt.

 

De huurverhoging is een stuk lager dan de inflatie in 2022. Dat is goed nieuws, omdat de huurprijzen zo betaalbaar blijven.

 

Wij voeren ieder jaar een huurverhoging door, zodat wij ons werk kunnen (blijven) uitvoeren. De huur die wij ontvangen, zetten wij onder andere in voor verduurzaming, nieuwbouw, onderhoud aan woningen en leefbaarheid.

 

Huurverhoging voor huurders met een CPI-contract

Sommige huurders hebben een huurcontract, waarin staat dat wij de huur verhogen volgens de CPI jaarmutatie. Het gaat vooral om bedrijven en instellingen. Voor hen verandert er in 2023 ook iets.

 

In 2023 verhogen wij de kale huurprijs namelijk niet met de CPI jaarmutatie 2022. In plaats daarvan gebruiken wij de CPI jaarmutatie 2022 exclusief energie. Dit doen wij omdat de CPI jaarmutatie 2022 hoog is vanwege de gestegen energieprijzen. Door de CPI jaarmutatie exclusief energie te gebruiken is de huurverhoging een stuk lager. Zo houden wij ook voor deze groep huurders de huurprijzen betaalbaar.

 

Huurverlaging voor een groep huurders

Een groep huurders krijgt dit jaar een eenmalige huurverlaging. Het gaat om huurders met een laag inkomen, die meer dan € 575,03 per maand aan kale huur betalen. In dit websitebericht vindt u meer informatie over deze regel.

 

Bezwaar maken tegen de nieuwe huurprijs

Bent u het niet eens met uw nieuwe huurprijs? Dan kunt u bezwaar maken. Dat kunt u doen door ons een brief te sturen of door het standaard formulier voor bezwaarschrift te gebruiken. Dit formulier vindt u op deze website. Let op: u kunt tot uiterlijk 1 juli 2023 bezwaar maken tegen uw nieuwe huurprijs.

 

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met ons. Wij zijn bereikbaar via (0546) 54 64 64 of via info-at-beterwonen.nl. Wilt u meer lezen? Bekijk dan de Huurkrant 2023.