Een deel van de woningen van Beter Wonen grenst aan een achterpad. Dit is erg handig wanneer u bijvoorbeeld met een fiets, brommer of kinderwagen via de achterdeur naar binnen wilt. In dit bericht vindt u informatie over wie verantwoordelijk is voor welk onderhoud.

 

 

 

 

Algemene regels

Het achterpad deelt u meestal met uw buren. Daardoor is het niet altijd duidelijk wie wat moet doen. Wij hanteren de volgende regel: Beter Wonen is verantwoordelijk voor de technische staat van de achterpaden. Wij zorgen ervoor dat het pad recht ligt en heel is.

 

U bent, met uw buren, verantwoordelijk voor het netjes en begaanbaar houden van uw achterpad. U haalt zelf onkruid, zwerfvuil en eventuele obstakels weg.

 

VEELGESTELDE VRAGEN

 

Van wie is het achterpad?

Het achterpad is eigendom van Beter Wonen. Het pad hoort dus bij de door u gehuurde woning.

 

Wie onderhoudt de bestrating?

Beter Wonen is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van de bestrating. Dat gaat bijvoorbeeld over het verhelpen van verzakkingen. Heeft uw achterpad een afvoerputje voor regenwater? Ook bij verstopping of overstroming van dit putje kunt u contact met Beter Wonen opnemen.

 

Wie verwijdert onkruid en ruimt rommel op?

U zorgt ervoor dat uw pad netjes en begaanbaar is. Het weghalen van onkruid en zwerfvuil is een taak die u zelf uitvoert. U kunt dit ook samen met uw buren doen.


Wat als bewoners het achterpad verwaarlozen?

Schone achterpaden zijn belangrijk voor de omgeving. Ze dragen bij aan de veiligheid rond uw woning. Als er een achterpad aan uw woning grenst, bent u verplicht dit schoon te houden. Ook als u er geen gebruik van maakt.

 

Onze buurtbeheerder loopt regelmatig door de wijk. Wanneer bewoners het achterpad verwaarlozen, spreekt Beter Wonen hen daarover aan of stuurt een brief. Heeft dat geen resultaat, dan schakelt Beter Wonen een bedrijf in om de rommel op te ruimen. De kosten brengen we dan bij de bewoners in rekening.

 

Heeft u buren die het achterpad niet onderhouden en ervaart u hier overlast van? Maak dit dan altijd eerst zelf bespreekbaar met uw buren voordat u contact opneemt met Beter Wonen. Zo kunt u vaak al samen tot een goede oplossing komen.

 

Uw buurtbeheerder

Heeft u vragen of wilt u tips voor het schoonhouden van uw achterpad? Neem dan contact op met Marco Kollen, buurtbeheerder van Beter Wonen. U kunt hem bereiken via (0546) 54 64 64 of marcokollen-at-beterwonen.nl.