Woonlasten horen bij de lasten die iedere maand terugkomen, en zijn voor elk Nederlands huishouden de hoogste kostenpost. Maar wist u dat u veel op woonkosten kunt besparen? Wij geven u graag tips zodat u aan het einde van de maand geld overhoudt. Leest u mee?

 

 

 

 

 

Energiecontract

Ook uw energiekosten zijn woonlasten. De beste manier om hierop te besparen is om een goedkopere aanbieder te vinden. Door dit ieder jaar te doen en over te stappen bij een betere deal kunt u veel geld overhouden. Gebruik bijvoorbeeld een energie-vergelijker om de laatste prijzen en aanbiedingen te bekijken.


Ontdekken of u kunt besparen op uw energielasten? Wij schreven er eerder dit artikel over.

 

Verzekeringen

Op uw verzekeringen kunt u ook besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw inboedelverzekering. Zou deze goedkoper kunnen? Het kan geen kwaad om de prijzen (en dekkingen) van verschillende verzekeraars eens te vergelijken.

 

Wilt u weten welke verzekeringen u nodig heeft? Lees dan ons nieuwsbericht over verzekeringen.

 

Huurtoeslag

Huurtoeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen in de sociale huursector. Via de website van de belastingdienst kunt u een proefberekening maken. Hiermee ziet u of u recht heeft op huurtoeslag en zo ja, hoe veel.

 

Abonnementen

Welke abonnementen en contracten heeft u allemaal? Denk aan televisie, telefoon, internet, streamingsdiensten voor films, series en muziek, sportclubs of andere verenigingen: allemaal uitgaven die iedere maand weer terugkomen. Het kan helpen om al dit soort vaste maandelijkse uitgaven eens op een rijtje te zetten, dit zorgt voor overzicht.

 

Samen weten we nog meer…

Daarom willen we u bij deze oproepen om uw bespaartips met ons te delen. Wij verzamelen alle tips en delen ze in een volgend nieuwsbericht op onze website. De huurder met de meest originele tip ontvangt van ons een Bolletje-pakket. Zo bespaart u gelijk een beetje op de boodschappen!
 

Uw tips om te besparen op woonlasten kunt u per mail sturen naar communicatie-at-beterwonen.nl.