In de week van 12/13 oktober werden we opgeschrikt door twee branden in afzonderlijke woningen in Almelo. Dit keer is, tot grote ontzetting, één bewoner als gevolg daarvan in het ziekenhuis overleden.

 

Brandweer Twente geeft in samenwerking met Beter Wonen een voorlichtingsbijeenkomst. Omwonenden ontvangen daarvoor een uitnodiging. Tijdens de bijeenkomst in onze kantine wordt specifiek ingegaan op de oorzaak van deze branden. Daarmee willen we de angst voor herhaling wegnemen. Ook reiken we bewoners ideeën aan hoe zij zelf brand kunnen voorkomen en wat te doen bij brand: melding 112 en vluchtwegen.

 

Brand voorkomen
Je denkt waarschijnlijk: “Dat overkomt mij niet!” maar…. het kan ook jou overkomen! Daarom zijn deze tips belangrijk om te weten waar je op kunt letten om brand te voorkomen en wat je kunt doen wanneer er brand is.

Rookmelders
Als bewakers voor jouw veiligheid en die van je huisgenoten raden wij de aanschaf en plaatsing van, ten minste twee rookmelders dringend aan. U koopt ze al voor circa € 10,00 per stuk.

 

Verzekering
Beter Wonen krijgt meerdere keren per jaar te maken met woningen die brandschade hebben. Vaak blijkt dan dat de huurder voor zijn inboedel geen brand-/inboedelverzekering heeft afgesloten. Daardoor krijgt die huurder plotseling te maken met hoge herinrichtingskosten.

Bij brand-, water- en stormschade aan de woning, herstelt de verhuurder de bouwtechnische schade. Schade aan inboedel en inrichting herstelt de verhuurder niet. Daarvoor kunt u een brand-/inboedelverzekering afsluiten. En dat raden wij u van harte aan. Ook wanneer u schade aan uw inboedel krijgt door brand in de woning van uw buren, bent u zelf verantwoordelijk voor herstel van uw inboedel. Ook dan is een brand- /inboedelverzekering heel prettig.