Op 1 november jl. ben ik, als opvolger van Peter van der Hout, aan de slag gegaan als directeur-bestuurder bij Beter Wonen. Ik stel mij graag aan u voor.

 

De afgelopen 10 jaar was ik werkzaam in gemeenteland. De eerste periode als stadsdeelmanager bij de gemeente Enschede en de afgelopen 4,5 jaar als gemeentesecretaris bij de gemeente Oost Gelre. Na 10 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en dat werd Beter Wonen. Ik werd gegrepen door de advertentietekst van Beter Wonen: ‘Dichtbij de huurders, gericht op samenwerking, zichtbaar zijn’. Dat past bij mij. De sollicitatiegesprekken verliepen heel plezierig.

 

De eerste weken in functie zijn prima bevallen. Ik heb veel gesprekken gevoerd met zowel medewerkers als stakeholders. Dat waren prettige gesprekken met betrokken mensen. Dat geeft mij veel vertrouwen.

 

Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan de nieuwe ondernemingsstrategie ´Trots wonen in Almelo`. Een strategie die tot stand kwam door eensgezind optreden van de medewerkers en de Raad van Commissarissen van Beter Wonen, de SHBW, de huurders en andere stakeholders. Met deze strategie gaan we de komende jaren nadrukkelijk aan de slag.

De kernwaarden van Beter Wonen zijn doortastend, betrouwbaar, betrokken, realistisch en dichtbij. Dat zijn de belangrijkste waarden binnen onze organisatie. Het zijn onze eigenschappen. Ze laten zien wie we zijn. Deze vijf heldere kernwaarden maken de bedrijfscultuur van Beter Wonen in een keer duidelijk. Daarmee geven we aan waarom en hoe wij dingen doen. Het is heel belangrijk dat iedereen daar achter staat en ik zal daar mijn bijdrage zeker aan leveren.

 

Voor mij, en de medewerkers van Beter Wonen, staan de huurders voorop bij alles wat we doen. Goed en betaalbaar wonen in duurzame energiezuinige huizen, dat is wat Beter Wonen wil en waar ik mij voor in ga zetten! 

 

Ik wens u, ook namens alle medewerkers, hele fijne feestdagen en een fantastisch en gezond 2020!

Marjan Nekkers