Veel mensen moeten meer betalen voor gas en elektriciteit. Dat is natuurlijk erg vervelend. Hoewel Beter Wonen geen invloed heeft op de prijzen voor gas en elektriciteit, zijn er veel vragen over wat Beter Wonen kan doen. Hieronder staat een aantal acties. Zo leest u onder andere hoe u energie kunt besparen zonder kosten te maken.

 

 

Tips van de Rijksoverheid

In het document hieronder vindt u handige tips om energie te besparen, zonder daarvoor kosten te maken. De tips gaan onder andere over het gebruik van de wasmachine en de koelkast. Ook leest u tips om warm water te besparen en warmte in uw (woon)kamer te houden.

Bespaartest

Eerder deelden wij al de Bespaartest met u. De Bespaartest is ontwikkeld door Milieu Centraal en Nibud. Als u de Bespaartest invult, ontdekt u of u kunt besparen op uw energieverbruik. De test bestaat uit 15 vragen over uw woonsituatie en energieverbruik. U kunt de Bespaartest dus snel en gemakkelijk invullen.

 

Verduurzaming door Beter Wonen

Wij krijgen regelmatig vragen van huurders of wij hun woning gaan verduurzamen. Deze vraag begrijpen wij erg goed. Het is logisch dat huurders willen dat we zo snel mogelijk hun woning verduurzamen. Verduurzaming helpt namelijk om te besparen op energieverbruik.

 

Al bijna duizend woningen verduurzaamd

Wij hebben de afgelopen jaren al veel woningen verduurzaamd. Tussen 2017 en 2020 verduurzaamden we meer dan 500 woningen. Ook de afgelopen jaren verduurzaamden we honderden woningen. De komende jaren willen wij nog sneller en meer woningen verduurzamen. Hierbij richten wij ons in eerste instantie op woningen met een slechter energielabel. Het gaat om woningen met een E, F of G-label.

 

Helaas kunnen we niet alle woningen tegelijk verduurzamen

Verduurzaming kost veel tijd, geld en materialen. We kunnen helaas niet alle woningen tegelijk verduurzamen. Daarom gaan we eerst woningen verduurzamen met een slechter energielabel. We begrijpen dat we hiermee andere huurders teleurstellen, maar we moeten keuzes maken. Als het duidelijk is welke woningen we de komende jaren gaan verduurzamen, laten we dat weten via onze website. Natuurlijk informeren we de bewoners per brief.

 

Energietoeslag vanuit de Gemeente Almelo

De energietoeslag is een eenmalig bedrag van 1.300 euro. Dat geld is bedoeld om u te helpen met het betalen van de rekeningen voor gas en elektriciteit. Het bedrag wordt door de gemeente betaald. Op de website van de Gemeente Almelo leest u meer over de energietoeslag. Hier leest u ook of u recht heeft op de energietoeslag.