Beter Wonen verhoogt dit jaar geen huren. Dit betekent dat de huurprijzen gelijk blijven. Dit wordt ook wel huurbevriezing genoemd. In dit artikel leggen wij uit waarom wij een huurbevriezing gebruiken.

 

 

 

Een nieuwe wet en advies van de SHBW

Laatst is in een wet bepaald dat woningcorporaties de prijzen van sociale huurwoningen (woningen met een huurprijs tot en met €752,33) dit jaar niet mogen verhogen. Deze wet geldt ook voor huurders van een standplaats (met woonwagen).

 

Op advies van de SHBW hebben wij besloten om deze huurbevriezing ook te gebruiken in andere gevallen. Dit betekent dat wij voor woningen met een huurprijs boven €752,33 ook geen huurverhoging rekenen. Hetzelfde geldt voor parkeerplaatsen en garageboxen. Daarnaast verhogen wij de huren van Bedrijf Onroerend Goed (BOG), Maatschappelijk Onroerend Goed (MOG) en Zorg Onroerend Goed (ZOG) niet.

 

Mogelijk wel huurverhoging als uw woning wordt verbeterd

Verbeteren wij uw woning dit jaar? Dan kunnen wij uw huur wel verhogen. Woningverbetering is het veranderen van uw woning, waardoor u met meer plezier en gemak kunt wonen. Voorbeelden van woningverbetering zijn het isoleren van gevels of het plaatsen van zonenpanelen. Als wij een reparatie uitvoeren, is dat geen woningverbetering. Na een reparatie (schilderen bijvoorbeeld) gaat uw huur dus niet omhoog.

 

U ontvangt voor 1 mei 2021 een brief van ons

Voor 1 mei 2021 laten wij u per brief weten dat uw huur niet wordt verhoogd (tenzij u een woningverbetering krijgt). U ontvangt bovendien de Huurkrant 2021 van ons. In de Huurkrant kunt u meer lezen over de huurbevriezing en andere huurderszaken.

 

Betaalt u ook servicekosten aan ons? Dan krijgt u daarover een aparte brief. Het kan zijn dat uw servicekosten wel veranderen vanaf 1 juli 2021.

 

Wij helpen u graag!

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via (0546) 54 64 64 of via info-at-beterwonen.nl.