Veilig wonen - Hennepconvenant

Als huurder wilt u prettig en veilig in uw woning wonen. Daar draagt Beter Wonen graag aan bij. Wij zijn daarom streng op het kweken van hennep of andere activiteiten die op grond van de Opiumwet strafbaar zijn gesteld. Waarom? Omdat dit soort criminele activiteiten vaak zorgen voor onveilige en/of ongewenste situaties zoals, kortsluiting, brand en stroomstoringen. Ook kan er wateroverlast, stank en schimmelvorming in de woning ontstaan. Daarnaast trekken dit soort activiteiten soms publiek aan die het veilige woon- en leefklimaat beperken. De leefbaarheid van de wijk of het wooncomplex komt onder druk te staan.

 

Beter Wonen heeft samen met onder andere de corporaties in Twente, politie, gemeenten in Oost Nederland en de veiligheidsregio’s een convenant afgesloten met als doel het illegale hennepgebruik tegen te gaan. Het bestaande convenant actualiseren we op dit moment.

 

Heeft u vragen of heb je het vermoeden dat een iemand u wil betrekken bij criminele zaken? Of zie je verdachte situaties waarvan je het gevoel hebt dat er iets niet klopt? Neem gerust contact met ons op. Of bel de politie op nummer: 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.   

 

Wij dragen graag samen zorg voor een goede, veilige en prettige woon- en leefomgeving.