50 Kinderen ontvangen diploma energie besparen!

50 kinderen ontvingen woensdag 20 november hun diploma voor het energie bespaar-project Junior Energiecoach. In 5 weken deden de kinderen opdrachten en experimenten om thuis, samen met hun ouders, energie te besparen. Tijdens een feestelijke middag in basisschool Step kregen ze uit handen van de Almelose juniorburgemeester Laura van Leeuwen hun dik-verdiende diploma. Het project is een initiatief van programma Nieuwstraatkwartier en het is mogelijk gemaakt door Cogas, gemeente Almelo, woningcorporaties Sint Joseph en Beter Wonen, Waterschap Vechtstromen en Avedan samenwerken.

De kinderen kwamen om 14.15 op de school waar ze werden getrakteerd op ranja en een lekkere tompouce. Juniorburgemeester Laura vertelde de kinderen iets over zichzelf en welke rol ze speelt als ‘burgemeester’ van Almelo. Ze kregen ook nog een extra cadeautje: een goedgevulde goodiebag!

Junior Energiecoach krijgt voor deze kinderen een vervolg! Ze gaan op bezoek bij verschillende bedrijven in de buurt waar ze nog meer leren over besparen en duurzame energie. Ze zijn al op bezoek geweest bij het politiebureau in Almelo en krijgen binnenkort techniek- en energieles bij Cogas en een rondleiding door het stadhuis van Almelo om te zien waarom dat het meest energiezuinige stadhuis van Nederland is.

Kijk ook bij: aftrap Junior energiecoach project
  Junior energiecoach