Inwoners Almelo bepalen hun keuze voor het kunstwerk aan de nieuwe havenkom in de binnenstad!

 

 

 

 

Stemmen kan tot 3 maart 2019! Geef daarom uw stem voor uw favoriete kunstwerk nu door!

De plek van de havenkom in de vernieuwde Almelose binnenstad wordt steeds beter zichtbaar. Eind dit jaar moet de havenkom klaar zijn. Met op de kade een nieuw kunstwerk. Welk kunstwerk dat wordt mogen inwoners bepalen. Drie kunstenaars maakten ieder een uniek ontwerp: een kikker en een Argonaut, drie ijsvogels en de Almeloase. Tot en met zondag 3 maart 2019 kunt u uw stem uitbrengen via www.kunstwerk.almelo.nl. Vrijdag 15 maart maakt de gemeente bekend welk kunstwerk wint.

 

Kikker en Argonaut

Kunstenaar Q.S. Serafijn schreef een sprookje over een kikker en een Argonaut. Die twee beelden, van gepolijst aluminium, met groene accenten, verbeelden het verleden en de toekomst. In het donker lichten de beelden groen op door een interactief lichtprogramma. De kikker is ongeveer 3.00 bij 4.00 meter en 1.35 meter hoog. De Argonaut meet van z’n tenen tot het puntje van zijn muts 1.55 meter.

 

Drie ijsvogels

De ijsvogel keert terug naar Almelo. Kunstenaar Anne Wenzel stelt voor drie vogels te plaatsen van geglazuurd keramiek. De vogels strijken neer rond het water in de haven. Aan de voet van één ijsvogel is een bank om uit te rusten. De vogel en zuil aan de kade, met een terrazzo bankje, is 5.30 meter hoog. De uit het water opstijgende vogel is 2.30 meter en de vissende vogel is 1.30 meter hoog.

Almeloase

Kunstenaar Rob Sweere ontwierp een langzaam steeds groener wordende oase, waarin mensen vanaf 3 meter hoogte op de markt en haven kunnen uitkijken. Het bankje rondom is een ontmoetingsplek. Het werk wordt gemaakt van geperforeerd gepoedercoat staal met duurzaam houten zittingen, verschillende (klim)planten en bloemen en met LED-verlichting die ’s avonds warm wit kleurt. Het werk is 6.00 meter hoog met een grondbasis van 5.00 meter.

Meer informatie en stemmen

Wilt u meer weten over de kunstwerken, de kunstenaars of de planning? Kijkt u op www.almelo.nl/kunstwerk.