Dit jaar organiseren wij samen met Sint Joseph voor de vierde keer de Beste Buur Bokaal. De Beste Buur Bokaal is bedoeld om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken, die altijd voor anderen klaarstaan. Inwoners van de gemeente Almelo kunnen hun buurman of buurvrouw tot 16 augustus aanstaande nomineren. Dat kan via deze website.

 

 

 

 

Gezamenlijk initiatief

Samen met Sint Joseph organiseren wij de Beste Buur Bokaal 2021. Ook de huurdersorganisaties, HAR en SHBW, en Gemeente Almelo ondersteunen dit initiatief. Samen met onze partners vinden wij noaberschap en een sociale en veilige leefomgeving erg belangrijk. Dit zorgt ervoor dat mensen langer thuis kunnen wonen, draagt bij aan een vertrouwde omgeving en vermindert eenzaamheid. Mensen die noaberschap uitdragen en zich inzetten voor een fijne leefomgeving verdienen daarom extra waardering. Deze waardering wordt gegeven met het uitreiken van de Beste Buur Bokaal.

 

Nomineren is al mogelijk

Via de website www.bestebuurbokaal.nl/almelo/ is het al mogelijk om een ‘Beste Buur’ te nomineren. Tot 16 augustus kunt u een buurman of buurvrouw nomineren. Iedere inwoner van de gemeente Almelo kan een buurman of buurvrouw nomineren. Dit geldt dus ook voor mensen die geen woning bij Sint Joseph of ons huren.

 

Wilt u iemand nomineren? Vergeet dan niet om uit te leggen waarom deze persoon zo’n goede buur is. Een onafhankelijke jury zal de toelichtingen gebruiken om de winnaar te bepalen. De jury kijkt uit naar mooie voorbeelden van sociale burenverhalen. Op 25 september aanstaande (Nationale Burendag) wordt de winnaar bekendgemaakt.

 

Ook andere Twentse gemeenten doen mee

De Beste Buur Bokaal wordt ook in andere Twentse gemeenten georganiseerd. Alle Twentse woningcorporaties doen mee aan dit initiatief, maar in iedere gemeente wordt een eigen ‘Beste Buur’ gekozen. De winnaar van de Beste Buur Bokaal ontvangt een passende prijs en wordt echt even in het zonnetje gezet. Geef dus snel uw ‘Beste Buur’ op via www.bestebuurbokaal.nl/almelo/.