De Week van het Huren (5 - 10 oktober) is in volle gang. Wij richten ons tijdens de Week van het Huren op het vergroenen van (voor)tuinen in Almelo. Vergroening is ontzettend belangrijk om waterafvoer te verbeteren en hittestress te beperken. Bovendien zorgt vergroening voor meer leefbaarheid in de wijken. Met deze boodschap hebben wij inmiddels een paar Almelose wijken bezocht en brengen wij vergroening onder de aandacht.

 

Vlinderstruiken

De afgelopen dagen zijn wij in Windmolenbroek en De Riet geweest om vergroening onder de aandacht te brengen. Wij hebben onze huurders een vlinderstruik aangeboden om hun tuin te vergroenen. Bovendien hebben wij gesprekken gevoerd over vergroening en hebben we een beter beeld gekregen van het aantal versteende voortuinen in Almelo. Vandaag (woensdag 7 oktober) bezoeken wij Nieuwstraatkwartier. Ook in deze wijk bieden wij mensen een vlinderstruik aan. Mensen kunnen de vlinderstruik direct (laten) plaatsen in hun voortuin. Wij zorgen in dat geval ook voor de afvoer van de tegel(s). Vanzelfsprekend zorgen wij voor voldoende afstand tijdens al onze activiteiten. Hiermee houden wij rekening met de coronamaatregelen.

 

Positieve reacties

Afgelopen maandag hebben zeven medewerkers van Beter Wonen een bezoek gebracht aan Windmolenbroek. Zij hebben daar zo'n 80 vlinderstruiken uitgedeeld. De reacties van de huurders waren erg positief. Gisteren (dinsdag 6 oktober) zijn wederom enkele medewerkers van Beter Wonen op pad geweest. Het team van gisteren bestond ook uit iemand van Avedan. Gezamenlijk hebben wij wederom zo'n 80 vlinderstruiken uitgedeeld in De Riet. Ook hier waren de reacties enorm positief. Wij hebben - ondanks het vrij slechte weer - erg fijne gesprekken gevoerd met bewoners van de wijk.

 

Prijsvraag

Naast de activiteiten in Windmolenbroek, De Riet en Nieuwstraatkwartier, hebben wij een actie voor al onze huurders met een voortuin. Zij kunnen namelijk meedoen met een prijsvraag (zie ook het nieuwsbericht van 7 september). De winnaar van de prijsvraag ontvangt een kwaliteitsimpuls (vergroening) van zijn voortuin. Studenten van het Zone.college maken een plan voor de voortuin en voeren dit uit na overleg met de winnaar.

 

De prijsvraag luidt als volgt: "Ik wil mijn voortuin vergroenen, omdat..." Deelnemers moeten deze zin afmaken en kunnen hun antwoord sturen naar communicatie-at-beterwonen.nl. De huurder met de meest bijzondere of creatieve inzending wint de prijsvraag. Huurders kunnen tot en met morgen (donderdag 8 oktober) hun inzending sturen. Op maandag 12 oktober wordt de winnaar uitgeroepen.