Almelo kiest voor het derde jaar op rij de Beste Buur!

Nomineer! Geef op! Draag voor!
Vanaf maandag 15 juni kunnen inwoners uit de gemeente Almelo via www.bestebuurbokaal.nl hun beste buur opgeven. Zeker in deze tijd waarin we te maken hebben met het coronavirus zien we hoe belangrijk buren voor elkaar zijn. Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet? Geef hem of haar dan op via www.bestebuurbokaal.nl, kies dan 'gemeente Almelo, nomineer!'. Opgeven kan tot 1 augustus.

Waarom de Beste Buur Bokaal?
Beste Buur Bokaal is een initiatief van de woningcorporaties, Sint Joseph en Beter Wonen, de huurdersorganisaties HAR en SHBW en de gemeente Almelo. Maar liefst elf gemeenten doen dit jaar mee met de Beste Buur Bokaal. De deelnemende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig, vertouwd en actief leefklimaat, bewoners helpt om langer zelfstandig thuis te wonen. Een vertrouwde en veilige leefomgeving helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap.
Samen leveren we graag een bijdrage om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.
Kijk onderaan naar de opname van Avisie over wat Claudia Beumer en Marjan Nekkers hierover zeggen.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?
Alle inwoners uit de gemeente Almelo komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Die persoon moet  worden opgegeven door een buurtbewoner. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl.kies dan 'gemeente Almelo, nomineer!'. Noteer vooral ook waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Deze redenen zijn belangrijk voor de driekoppige jury. Maak ook gebruik van voorbeelden. We kijken uit naar mooie, hartelijke, warme, sociale burenverhalen.

 

Waardering
Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat die waardering verdient. We mochten de vorige jaren al zien hoeveel energie waardering geeft bij genomineerden. Ook het opgeven van iemand die u als beste buur ervaart, doet goed!

 

Uitreiking op Burendag
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt overal plaats op 26 september op de jaarlijkse Burendag. Ook in Almelo om 10.00 uur. De plaats van uitreiking wordt later bekend gemaakt. Deze is afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus.
Opgeven/Nomineren kan tot 1 augustus.
Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.