Donderdag 26 oktober werkten DonkerGroen, bewoners Rietpoort en medewerkers van Beter Wonen samen aan de herinrichting van 2 perken achter het gebouw.

Match Slingerbeurs = Samenwerken
Deze actie is het resultaat van vraag en aanbod op de Slingerbeurs juni 2017.
Daar stond DonkerGroen als maatschappelijk betrokken aanbieder evenals Soweco en
Beter Wonen. De bewonerscommissie van Rietpoort was aanwezig als vragende partij. Zij wilden 2 perken achter het gebouw op de patio verjongen en anders inrichten. Daarvoor zochten zij materiaal en helpende handen. Materiaal en een nieuw ontwerp ontvingen zij van DonkerGroen die zich in de persoon van Jan Reurink opwierp als coördinator. Medewerkers van Beter Wonen zetten zich deze dag in als werkkrachten naast de eigen inzet van een aantal bewoners.

Coördinatie & planning
Door een strakke planning en goede coördinatie wist Jan Reurink de vaart erin te houden. En de werkkrachten konden daardoor goed en prettig doorwerken waarna de klus binnen de kortste keren gereed was.

Motivatie
Tijdens de werkzaamheden liepen regelmatig bewoners langs die hun tevredenheid niet onder stoelen of banken staken. Dat verhoogde het prettige gevoel van nuttig bezig zijn aanmerkelijk.

Als afronding kregen we een kop koffie aangeboden in de eveneens door de bewonerscommissie eerder gerealiseerde recreatieruimte.

Initiatief bewoners
Dankzij het initiatief van de bewonerscommissie en de maatschappelijk betrokken inzet van DonkerGroen, Soweco en Beter Wonen, kunnen de bewoners de komende tijd weer volop genieten van hun achterterrein. Chapeau voor elkaar!

BuurtWaardeBon
Met de slogan Een idee? Kom ermee! nodigt Beter Wonen uit tot initiatieven, acties vanuit straat en buurt om de directe omgeving, 'het wonen', prettiger te maken. Huurders spelen hier de belangrijkste rol en zijn initiatiefnemer. Beter Wonen ondersteunt daarbij van harte!