… dan helpen wij u graag. Natuurlijk heeft u, net als wij, ook het liefst dat u de huur gewoon maandelijks aan ons kunt betalen. Toch kan het soms voorkomen dat u, om wat voor reden dan ook, de huur niet (in één keer) kunt betalen. Ons team Incasso is er om met u mee te denken wanneer u betalingsproblemen heeft. Wist u bijvoorbeeld dat er schuldenspecialisten zijn die, samen met u, naar uw financiën kunnen kijken om tot een oplossing te komen?


Wij proberen met onze huurders in contact te komen
Ons team Incasso doet er alles aan om met huurders in contact te komen die een achterstand hebben in het betalen van de huur. Dit omdat wij u graag willen helpen om uit de problemen te komen. Wanneer wij geen contact kunnen krijgen per telefoon of e-mail, gaan wij bij de huurder op bezoek.

U kunt bij verschillende instanties terecht
Heeft u moeite met het betalen van de huur en alle andere vaste lasten zoals de energierekening en zorgverzekering? Dan kunt u in Almelo bij verschillende instanties terecht. Ook Beter Wonen werkt met andere instanties samen. Zo kunt u terecht bij een schuldenspecialist van de gemeente Almelo, bewindvoering, een schuldhulpmaatje, de stadsbank of andere instanties. Samen doen wij er alles aan om u te helpen en te kijken naar een oplossing, zodat u weer verder kunt.

Soms verwijzen wij huurders door
Wanneer u een huurachterstand heeft, melden wij u aan bij een schuldenspecialist van de gemeente Almelo. Iedere wijk in Almelo heeft vanuit de gemeente een eigen schuldenspecialist. Schuldhulpverlening via de gemeente is gratis. Er wordt gekeken naar uw persoonlijke situatie en samen met u gezocht naar een oplossing. Ook wordt er gekeken naar toeslagen en subsidies waar u eventueel voor in aanmerking komt. Op de website van de gemeente kunt u meer lezen over Schuldhulpverlening.

Lukt het u niet om de huur (op tijd) te betalen?
Wij kunnen ons voorstellen dat u het moeilijk vindt om hierover te moeten bellen of mailen. Toch vragen we u om contact op te nemen met ons team Incasso. Wij denken graag met u mee om er samen met u voor te zorgen dat u niet in de betalingsproblemen komt. U kunt ons bereiken via (0546) 54 64 64 of info-at-beterwonen.nl.