Saxion werkt samen met de gemeente Almelo (en ook met Enschede en de Achterhoek) aan een onderzoeksproject Duurzame Wijken. Het doel van dit project is om te onderzoeken hoe bewoners gestimuleerd kunnen worden tot duurzaam gedrag in hun woning. En ook wat de rol van technologische hulpmiddelen zoals apps daarbij kan zijn.

 

In Almelo richt het onderzoek zich op de wijk Windmolenbroek
En dan met name het gedeelte waar nu al een warmtenet is. Onderzoekers zijn daar bezig met gesprekken met wijkbewoners om te horen wat de ervaringen met het huidige warmtenet zijn. De ervaringen zijn zowel positief als kritisch.

Hoe ziet het onderzoek eruit?
Het gaat om een gesprek bij u thuis, van maximaal drie kwartier. Twee onderzoekers van Saxion komen langs om te vragen naar uw ervaringen met het warmtenet. Ook worden er vragen over het warmtenet opgehaald bij wijkbewoners. De antwoorden op deze veelgestelde vragen krijgt u later van de onderzoekers terug.


Meewerken aan het onderzoek?
Bent u bewoner van de Windmolenbroek en wilt u meewerken aan dit onderzoek? Dat kan! Wanneer u interesse heeft, kunt u ons een mail sturen via communicatie-at-beterwonen.nl. Wij brengen u graag met de onderzoekers van Saxion in contact. Mensen die deelnemen aan het onderzoek krijgen van Saxion als bedankje een bol.com cadeaubon van € 10,-.