De afgelopen dagen viel er veel sneeuw in Nederland. Dit leidde bij sommige complexen tot overlast, bijvoorbeeld omdat er sneeuw lag op voetpaden en parkeerplaatsen. Wij ontvingen enkele vragen over wie verantwoordelijk is voor het weghalen van sneeuw bij complexen. In dit bericht leest u wat u van ons mag verwachten.

 

Wij zorgen voor strooizout en sneeuwschuivers

Wij begrijpen dat de sneeuw voor overlast zorgt. Daarom zorgen wij voor strooizout bij ieder complex waar normaal gesproken een huismeester is. Ook zorgen wij voor een sneeuwschuiver bij deze complexen. Zo kunt u (samen met uw buren) zorgen dat de voetpaden en parkeerplaatsen sneeuwvrij zijn. U bent hier namelijk zelf (samen met uw buren) verantwoordelijk voor. Wij zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar zorgen graag voor de juiste materialen om sneeuw te verwijderen.

 

Wilt u weten hoe dit precies zit? Bekijk dan de website van de Woonbond: https://www.woonbond.nl/vraagbaak/wie-moet-sneeuw-opruimen

 

De aanwezigheid van onze huismeesters

De afgelopen dagen konden onze huismeesters niet of nauwelijks bij de complexen zijn. Dit kwam doordat er veel sneeuw op de wegen lag. Bovendien raadde het KNMI af om de weg op te gaan vanwege de sneeuw en het ijs.

 

Wij hopen dat onze huismeesters de komende dagen weer complexen kunnen bezoeken. Zij kunnen dan eventueel de voorraad strooizout aanvullen. Als extra service probeert de huismeester zoveel mogelijk te helpen bij het sneeuwvrij houden van de paden.

 

Let goed op de gladheid

Het kan buiten nog glad zijn. Let daarom goed op uw veiligheid en bepaal zelf of het verantwoord is om naar buiten te gaan.

 

Heeft u vragen? Neem gerust contact op

U kunt ons telefonisch bereiken op (0546) 54 64 64, of per mail via info-at-beterwonen.nl.