Huisgenoten, huisdieren en kamerplanten produceren iedere dag vocht. Ook door koken, douchen en afwassen komt waterdamp vrij. Vocht moet goed afgevoerd worden. Anders kan er schimmel ontstaan, en dit is niet goed voor uw gezondheid. In dit artikel delen wij tips om schimmel(vorming) te voorkomen.

 

Ventileren haalt frisse lucht binnen, en voert vochtige lucht en vuile stoffen af. Ventileren voorkomt schimmel, beslagen ramen, huisstofmijt en het is goed voor de gezondheid. Ook houdt u door goed te ventileren de kwaliteit van uw woning goed. Voorkom schimmel en zet regelmatig de ramen open om goed te luchten. Ontstaat er toch schimmel in uw woning? Wij delen graag onze tips met u.

 

Wat kunt u doen om schimmel te voorkomen?

  • Zorg voor voldoende verse lucht in uw woning. Houd de ventilatieroosters open of zet een raam open. Maak ventilatieroosters en filters ook regelmatig schoon. Verstopte roosters laten de lucht niet goed door.
  • Ventileer extra in uw badkamer en keuken. Zet tijdens het koken een raam of deur open in de keuken. Maak na het douchen de muren en vloer van de badkamer droog, en zet een raam of deur open.
  • Zet de mechanische ventilatie na het koken of douchen minimaal 1 uur op de hoogste stand, of zet het raam open.
  • Zet uw meubels niet tegen de muur. Laat ongeveer vijf centimeter ruimte tussen uw muur en de meubels.
  • Droog uw was zoveel mogelijk buiten of in de wasdroger.

 

Hoe kunt u zelf schimmel verwijderen?

Een beetje schimmel haalt u gemakkelijk zelf weg met een sopje met soda. Bij de supermarkt of bouwmarkt zijn ook antischimmelmiddelen te koop.

 

Alles geprobeerd?
Lukt het niet om de schimmel weg te krijgen, of blijft de schimmel terugkomen en maakt u zich zorgen? Belt u dan gerust met ons Klant Contact Centrum via (0546) 54 64 64 om een afspraak te maken met één van onze opzichters. Zij denken graag met u mee en proberen samen met u tot een oplossing te komen.