Momenteel worden er 104 woningen in de Ossenkoppelerhoek verduurzaamd. De woningen uit 1963 worden flink aangepakt. Duurzaamheid, modernisering en wooncomfort staan hierbij centraal. Wij zijn in 2021 al met de voorbereidende werkzaamheden gestart.

 

 

 

 


De werkzaamheden
De woningen krijgen nieuwe kunststof buitenkozijnen met HR++ glas. Ook isoleren we de gevels en worden alle daken voorzien van nieuwe geïsoleerde dakplaten en dakpannen. De woningen krijgen ook zonnepanelen. Tegelijkertijd worden de keukens, toiletten en badkamers aangepakt. Door deze werkzaamheden te combineren in één project, beperken we de overlast voor de bewoners zo veel mogelijk. Samen met aannemer Hegeman hebben we een strakke planning opgezet, waardoor we veertien dagen in één woning aan het werk zijn.

Oplevering van de eerste woning
De eerste woning is half mei opgeleverd, en de bewoners zijn er erg blij mee. Door de combinatie van deze energiebesparende maatregelen, verwachten we dat bewoners na de verduurzaming gaan besparen op hun stookkosten.

Een frisse uitstraling voor de wijk
De nieuwe dakpannen (in een andere kleur) en de nieuwe kleur van de kozijnen zorgen voor een moderne en frisse uitstraling voor de wijk. Nadat het project is afgerond voldoen alle woningen weer aan de wensen en eisen van deze tijd én aan energielabel A.

Meer over dit project? Bekijk onze projectenpagina!