De laatste tijd vragen huurders ons regelmatig of wij hun woning gaan verduurzamen. De belangrijkste reden voor deze vraag is de hoge energieprijs op dit moment. In dit bericht leest u onze reactie op vragen over het verduurzamen van uw woning. Ook vindt u meer informatie over onze verduurzamingsplannen en waarom wij woningen verduurzamen.

 

 

Onze aanpak bij verduurzaming

Wij verduurzamen elk jaar honderden woningen. Tussen 2017 en 2020 verduurzaamden wij bijvoorbeeld 519 woningen in Almelo. Tussen 2021 en 2023 verduurzamen wij 425 woningen.

 

Wij verduurzamen vooral woningen met een laag energielabel (label E, F en G). Ons doel is om in 2030 een gemiddeld energielabel A te hebben voor onze woningen. Daarom is het belangrijk dat we woningen met een laag energielabel verduurzamen.

 

Onze redenen voor verduurzaming

Er zijn drie belangrijke redenen om woningen te verduurzamen:

  • Wij willen het voor onze huurders (nog) prettiger maken om in onze woningen te wonen;
  • Wij willen de energiekosten voor onze huurders verlagen;
  • Wij willen bijdragen aan een beter klimaat.

 

Onze aanpak voor de komende jaren

Tot en met 2023 weten wij welke woningen wij gaan verduurzamen. Dit staat ook op onze website. Later dit jaar besluiten wij welke woningen wij in 2024 en 2025 willen verduurzamen. Wij willen dan ook inzicht geven in de woningen die we in de jaren daarna verduurzamen.

 

Op dit moment weten wij dus nog niet zeker welke woningen wij ná 2023 verduurzamen. Wij begrijpen dat u dit graag wilt weten, zeker omdat de energieprijzen nu hoog zijn. Daarom delen we de planning voor 2024 en 2025 zo snel mogelijk met u.

 

Wij verduurzamen per complex

Wij verduurzamen op dit moment alleen meerdere woningen in hetzelfde complex / dichtbij elkaar. Dit betekent dat we geen ‘losse’ woningen verduurzamen. Door deze manier van werken kunnen wij sneller en goedkoper woningen verduurzamen. Wij begrijpen dat sommige huurders het vervelend vinden dat wij geen ‘losse’ woningen verduurzamen. Toch rekenen we op uw begrip voor onze projectmatige aanpak.

 

Zelf uw woning verduurzamen

Wilt u zelf uw woning verduurzamen, door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen? Dat kan in sommige gevallen. U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij Beter Wonen. Dit kan via ons huurdersportaal. U kunt ons ook mailen of bellen op (0546) 54 64 64.

 

Onze opzichters bepalen vervolgens of het mogelijk is dat u uw woning verduurzaamt. Let op: als u zelf uw woning verduurzaamt, moet u zelf betalen. Wij betalen de materialen en werkzaamheden dus niet.

 

Tips om uw woning te isoleren

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich zorgen maakt over de energieprijzen. Daarom hebben wij laatst een websitebericht gemaakt met tips om te besparen op enerielasten. U kunt dit artikel hier lezen.

 

Neem gerust contact op

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met ons via info-at-beterwonen.nl of (0546) 54 64 64.