Dit jaar vindt voor het eerst de Week van het Huren plaats (eerder was dit de Dag van het Huren). Tijdens de Week van het Huren richten wij ons op het vergroenen van voortuinen. Wij gaan op 5, 6 en 7 oktober met bakfietsen enkele wijken in om bij huurders een tegel uit hun voortuin te ruilen voor een plant. Met onze ‘groen-voor-grijs karavaan’ bezoeken wij drie wijken in Almelo: Windmolenbroek, De Riet en Nieuwstraatkwartier.

 

Het belang van vergroenen

Tijdens de Week van het Huren gaan wij graag met onze huurders in gesprek over vergroenen. Wij willen onze huurders informeren over vergroenen en stimuleren hen om vaker te kiezen voor groen in plaats van grijs. Zo hopen we tuinoverlast te beperken en proberen we oplossingen te zoeken voor hittestress en problemen rondom waterafvoer.

 

Planten en bloembollen

Huurders kunnen op een eenvoudige manier hun voortuin vergroenen tijdens de Week van het Huren. Wij bieden hen namelijk aan om een tegel uit hun voortuin te ruilen voor een plant. Huurders kunnen deze plant direct plaatsen, omdat wij ook zorgen voor onder andere potgrond. Kinderen ontvangen van ons een bloembolletje, zodat zij hun eigen bloem kunnen laten groeien. Vanzelfsprekend houden wij rekening met coronamaatregelen tijdens de Week van het Huren.

 

Drie Almelose wijken

De Week van het Huren begint op maandag 5 oktober. Op deze dag bezoeken wij de wijk Windmolenbroek. Daarna bezoeken wij De Riet (6 oktober) en Nieuwstraatkwartier (7 oktober). Huurders die in Windmolenbroek, De Riet of Nieuwstraatkwartier wonen, kunnen zich samen met minimaal drie buurtgenoten opgeven voor de Week van het Huren. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar communicatie-at-beterwonen.nl. Bij deze activiteit werken wij samen met de gemeente Almelo en Avedan.

 

Prijsvraag

Naast de karavaan die door drie Almelose wijken trekt, kunnen alle huurders van Beter Wonen met een voortuin meedoen aan een prijsvraag. De winnaar van de prijsvraag ontvangt een kwaliteitsimpuls (vergroening) van zijn voortuin. Studenten van het Zone.college maken een plan voor de voortuin en voeren dit uit na overleg met de winnaar.

 

De prijsvraag luidt als volgt: “Ik wil mijn voortuin vergroenen, omdat…” Deelnemers moeten deze zin afmaken en kunnen hun antwoord sturen naar communicatie-at-beterwonen.nl. De huurder met de meest bijzondere of creatieve inzending wint de prijsvraag. Huurders kunnen tot en met 8 oktober hun inzending sturen. Op maandag 12 oktober wordt de winnaar uitgeroepen.