Vrijdag 9 juni 2017 geeft gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel het startsein voor de tweede fase van de vernieuwing van de Almelose binnenstad, de realisering van Het Woonkwadrant en Haven Zuid.

 

Nieuwe toekomst

Met de bouw van nieuwe winkels en woningen gaat Almelo een nieuwe toekomst tegemoet, met als sluitstuk in 2018 de aanleg van de nieuwe havenkom en het herinrichten van de waterboulevard. Tijdens de eerste fase zijn 30 appartementen gerealiseerd in Het Warenhuis. De voormalige V&D heeft hiermee een nieuwe invulling gekregen en biedt prettig en betaalbaar wonen in hartje stad.

 

35 appartementen in sociale huursegment

Het Woonkwadrant en Haven Zuid

In de tweede fase realiseert Beter Wonen aan het Kloosterhofpad 35 huurappartementen. Die zijn in de tweede helft van 2017 klaar en al allemaal verhuurd. Samen met de in 2018 te bouwen 42 appartementen aan het Marktplein, waarvan de verhuur uiterlijk begin volgend jaar start, vormt dit Het Woonkwadrant. De appartementen van Het Woonkwadrant hebben allemaal een uniek zicht op de nieuwe haven, de Waagstraat/Wierdensestraat of de groene stadstuin met de indrukwekkende monumentale boom. De appartementen krijgen een gezamenlijke hoofdingang aan het Kloosterhofpad. Voor de verhuur van winkelruimte in Haven Zuid tekent Urban Interest. Aan de zijde van het plein vinden bezoekers aan de binnenstad straks onder meer de C&A en Schoenmakerij Flink.

 

Binnenstadplan, stap 2 & 4 (oranje inkleuring)

Planning op hoofdlijnen

2016-2018

Stap 2 - Ontwikkeling Oostgevel

Stap 3 - Vernieuwing Het Woonkwadrant fase 1 (voormalige Kloosterhofflat)

Stap 4 - Nieuwbouw Het Woonkwadrant fase 2, winkels en parkeerdek Haven Zuid

Stap 5 - Aanleg stadstuin

2018-2019

Stap 6 - Aanleg havenkom en herinrichten waterboulevard