Waarom doen we dit ook al weer? We willen voldoende betaalbare woningen beschikbaar houden voor onze huurders nu en straks. Daarbij zijn de huurprijs en de lagere energiekosten voor onze huurders van belang.                                          

 

Reeds afgeronde projecten
De bewoners van de Jacob van Ruysdaelstraat (2 t/m 32), Gerard Doustraat (10 t/m 72) en Merelstraat (10 t/m 36 en 5 t/m 27) zitten er al warmpjes bij, want de werkzaamheden zijn afgerond in deze complexen.
Bij de appartementen vernieuwden we keuken, toilet en badkamer en isoleerden wanden, ramen en plafond. Ook legden we individuele cv-installaties aan waardoor de woningen meer egaal verwarmd kunnen worden.
 

Energielabel
Bij de afgeronde verduurzamingsprojecten realiseren we een gemiddelde stijging van energie label van D naar A.

 

Tevredenheid huurders
In de Jacob van Ruysdaelstraat vulden de bewoners een enquête in en gaven hun mening over de Verduurzaming. Uit de gemiddelde eindscore van 8,5 blijkt dat de bewoners erg tevreden zijn over het Verduurzamingsproject. Er zijn twee tienen gegeven, het laagste cijfer was een 6. De bewoners vinden hun woning voornamelijk warmer en mooier geworden.

 

De bewoners van de Gerard Doustraat gaven gemiddeld een 9 en de bewoners van de Merelstraat een 7,8. Beter Wonen is zeker tevreden met de reacties en trekt lering uit de gemaakte opmerkingen. Daar doen we ons voordeel mee bij het vervolg.

 

Nachtegaalstraat
In week 2 van 2019 startten we met de werkzaamheden aan de Nachtegaalstraat. We zijn aan de slag met de 43 woningen in dit complex. Hier vallen woningen onder aan de Nachtegaalstraat, Merelstraat, Beeklustlaan en Acaciaplein. Een aantal woningen in dit complex zijn verkocht, daardoor hebben we versnipperd bezit. Dat betekent dat onze woningen niet altijd aaneengesloten zijn, waardoor werkzaamheden aan bijvoorbeeld het dak lastiger zijn uit te voeren.
 

Draagkracht groot
Net zoals in de eerdere projecten is de draagkracht groot in de Nachtegaalstraat. Na de Jacob van Ruysdaelstraat (94 % akkoord), Gerard Doustraat (90 % akkoord) en Merelstraat (100 % akkoord), is in de Nachtegaalstraat 98 % van de bewoners akkoord gegaan.

 

Begeleiding
In een informatiebrochure, die iedere huurder ontvangt, staat precies wat we in deze woningen doen. De werkzaamheden zijn eind maart 2019 gereed. Aannemer Hegeman houdt de planning goed in de gaten.
Laura van Schaik vervult voor Beter Wonen de rol van sociaal projectleider. Voor vragen of opmerkingen kunnen huurders bij haar terecht.

 

We gaan verder met de verduurzaming!
We startten begin 2019 met de bezichtiging van de modelwoning en haalden akkoordverklaringen op van de bewoners aan de Kroosstraat (80% tot nu toe akkoord), Klimopstraat en een deel van de Thorbeckelaan. Naast gezamenlijke informatie momenten organiseren we ook individuele uitleg momenten aan de huurders. Op die manier komen persoonlijke vragen en opmerkingen nadrukkelijk aan de orde.

Zelf energie besparen?
De Woonbond helpt u op weg met advies en informatie.